原來罷工係要交租

621 回覆
51 Like 894 Dislike
就算開到鋪都冇生意㗎啦
蝕一日租金 咪當宣傳費 反而吸引多左人幫襯
還話識做生意 成日諗埋D 婆仔數 好快執埋啦
賺唔到錢又開成十間分店?
睇嚟條友真係唔識做生意喎
投資涉及風險
有人返工唔代表你有生意
更何況員工集體要病你都奈佢唔何
衝IPO手法既一種
呢間野平日行過都唔覺有生意都唔知點解唔執
係有個app可以換hand cream一大支所以去過
唔知仲有冇得換,記得唔好用假資料換完hand cream就刪app
呢間公司唔做啦
發唔到圍穩員工養公司
傻Q左俾我穩定新工啦
咁咪擴張太急
佢都afford唔到
此地無銀
身為生意人都唔識玩, 唔把握商機
買啲女人野緊係支持黃c, 後生仔會支持本地品牌 洗錢能力會比較高買日用品唔會計住, 藍c多數成晒年只會買大牌子點會幫襯你
應該講明自己公司冇政治立場, 然後扮晒假 支持員工個人政治立場休假一天, 再自己上 網扮員工宣傳良心小店, 過兩三日做啲小折扣, 良心小店 加上減價大把人幫襯啦, 如無意外的話
撞親個腦 要員工幫補你租金
商場$1唔減 唔撚去嘈 叫地產商幫補下你
人地欺壓你 就欺壓更低
唔好換佢D Hand Cream 每換1支佢都有錢收 好似係
開分店用黎作大條數谷上市,一上完炒一浸cap 完水就散,之後就賣殼就執7哂d 鋪
On9 架,打份工咋,唔返工要幫你交租?
員工唔返工梗係老闆自己諗辦法
間鋪係你定係個員工?唔支持一件事,但呢個要員工交租concept,真係無咁上下仆街都諗唔到
祝貴店日日開鋪拍烏英
做緊hr狗表示
勞仔見
吳亦俊
ng yijin

俊你邊撚度俊呀,睇過?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞