我是一名某紀律部隊的主任級人員

160 回覆
2296 Like 22 Dislike
而家見到警察係擔心
好多黑警入去做嘅初心都係因為人工高渣,唔好講到佢哋嘅初心好偉大呀!想嘔呀!
依家見到狗真係淆低!!
日日都係到諗點樣應付班狗
講得好撚岩..... 推!!
屋企有長輩係當差,97前已經三粒花,97後冇幾耐憲委級退休,個人正直到不得了
對小朋友(我)極有愛心,又有耐性,細個百厭老豆老母教唔聽都搵個長輩黎同我講道理,教識我好多野,教曉我社會上有好多不公事,好多人犯法係身不由己,更多人係冇得揀下行差踏錯
我人生唯一一次入差館係去搵佢,當時佢做緊分區指揮官,仲好記得我老母帶我係報案室入去,仲未開聲話搵佢,果陣D差人幾友善笑住烏低身問我「小朋友,黎差館做咩啊」
由身到大都係我榜樣,中學開始發奮要考幫辦
無奈雨傘睇住D犬點樣發顛,係龍和一棍一棍打落我身邊同學朋友度
成個人生觀顛倒晒
好彩佢退左休但係都冇忘記過咩叫皇家香港警察
退休無耐佢就移民,雨傘同班舊伙記反曬面咁濟
雖然一直都鼓勵我考入去改善風氣,但自己真係接受唔到著起果套狗衫
而家返份乞食工,但起碼唔洗出賣良知

唉,如果我地贏到,好希望警隊可以由頭重建,到時一定有好多社會上正直既人會加入,做過真正頂天立地,為市民服務既警察
光復香港,時代革命
黑警死全家
個post 有洋蔥
樓主真心,但係一個人又有咩用
而家係要策反差佬
如果唔係差佬好快有人會死,但冇任何民意反彈
都幾諷刺,中學新班主任循例問我的志願
冇人出聲,得我一個極大聲好自豪咁話我要考督察
到今時今日,套狗衫出兩倍人工我都唔想著
Push
8.5見
[小小小建議] 係唔同溫層做文宣 有無得諗?
https://lih.kg/1395783
選擇性執行啊,呢啲係利己心態
唔影響自己利益嘅ORDER,就會執行囉,反正可以卸俾上頭
要出賣自己利益,佢肯定會同上頭死過
電視都可得睇啦,真係咁多"如有雷同,實屬巧合"咩
根本就係根據事實改編
#我係香港人
#我會參與8月5日三罷
#罷工罷市罷課
#我係香港人
#我會參與8月5日三罷
#罷工罷市罷課
同感
85罷工
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞