我是一名某紀律部隊的主任級人員

160 回覆
2296 Like 22 Dislike
當初入force既原因:人工高
染咗墨水嘅一盤清水
好難變返當初咁清
長遠只會越來越黑

除非直接換過一盤...
就係離開咗警隊先識講人話
照佢咁講, 其實當年都係得3份1人係會認真幫你

不過個作者似乎好有心幫人, 講野有文有路, 離開警隊係正確選擇
好感動
一二波行動好撚成功呀喂 第三波唔係唔幫到底呀
「救人!」世紀最大救義士唯一方法 正式上線 第三波
https://lih.kg/1395699
我信仲有好警察 不過剩番好小
咁睇。。都有唔少黑警射唔中嘅仲有射番自己人添
見你講開人工話題,都想話比可能有興趣考老紀嘅大家知,老散嚟講,

如果貪人工貪宿舍,性格比嚟講絕對係移記/老十抵好多,因為好快就會比柴

工記/救火/扭記 會慢啲,但性價比都唔會差得過force

希望報得名當差嘅你,都係有少少使命感而又清醒嘅人。

都係果句,政見毋須一樣,只係着制服果陣唔該你老哥做返你應該做嘅嘢就夠。我諗無人想完全消滅警隊,但係一定要消滅入面嘅瘀血!支持成立獨立調查委員會,還克警一個清白,還黑警一個監牢。
同我朋友講嘅嘢一樣
樓主你都要加油
可唔可以轉載?
我係香港人,8月5我會罷工
傻啦

幾十年後,
1. 你應該講緊普通話了
2. 呢幾句說話夠扣你200分社會信用
曾幾何時 我都好尊敬香港警察
家父喺大陸落黎 極度反共 厭惡國家機器 日日討論政治 大中華膠一名
但係佢好尊敬香港警察 無論係香港皇家警察 還是現在的香港警察 佢最希望我可以做一個Madam
後來14年我讀大學 學咗政治 知道警隊和我想象之中唔同 但我仍然是和理非 左膠一名 對警隊開始失望
16年 因為一槍 我幫助撰寫對警隊的譴責文章 大年初一 喺度痛罵警察係狗
我和家父開始爆發激烈爭執 大年初一就開年 屌到我上天花板
19年 我和家父一齊發夢 佢開始明白我 開始和我一起痛罵警犬 甚至比我鬧得更入骨 我地開始變得勇武
係啦 對我黎講 對警隊的失望是五年間造成的
但係對於我老豆黎講 應該係覺得被香港警察背叛掛
可惜我無法成為Madam 可惜我唔會再相信suppose保護我地嘅差人
社會信用制度其實真係一樣好撚柒閪恐怖嘅嘢
我要不停捐血加分
樓主今晚見
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞