護連儂牆少年:遭誘騙差館被捕

133 回覆
607 Like 3 Dislike
麻包袋小隊
賤過狗 死黑警
得悉天水圍連儂牆被破壞,與姓陳同學一起到場,發現滿地被撕的貼紙,故開始重新佈置和寫字。
見到差人, 首先跑, 跑到去伏擊點。
然後幾個人蒙面,出黎打完佢之後走佬。

如果怕差人有槍, 就在障礙物後用飛射性武器。

美國d人係會直接用槍 或刀,
所以美國差佬係唔會自己一個人追, 或唔會因為d咁少既事就追。

要提高警察對捉護牆者既成本。
之後條廢老行過拍片,有學生用遮遮住自己個樣。就畀條廢老拍片告襲擊
但今次事件係出動五架警車 好難圍
所以拍片就即刻走人,唔好理佢囉,上前理論無好處
光復香港 時代革命
當時雙方距離接近,徐同學打開長傘擋住鏡頭,亦避免灰衫男衝前打人。

其後灰衣男報警,聲稱被人用雨傘傘尖襲擊胸口。

即刻走,走去多人既地方,唔做第一行既話,就可以避免第二行發生

明唔明為咗守牆而被屈,而減少同伴係好唔抵,唔應該係喺呢度犧牲
雖然唔支持護牆 反而拆咗可以再起
但向佢嘅護港心致敬
法不治眾,犯法嘅人越多,法律嘅力量都越遞減

只要大家衝破到呢個心理枷鎖就無問題
屈人正仆街, 爛春袋, 爛子宮
佢都要搞你屈你,你唔應該仲企係度,而係要走,因為你得自己一個
就算有一群人圍佢,你做到咩,打佢又點,最後黑警都係放走佢,唔應該理會呢班藍絲
死黑警誘拐中學生
和理非個死症又好盲點又好,就係不單止唔用武力,仲乜鳩都服從,人講乜就信乜,搵人陪訓吓佢地啦
見到你個名好急尿
就係驚大家太專注喺抗爭上而忘記佐三急
佢係比人屈
關咩事

宜家亂扣帽子亂拉人喎
你唔屌尻黑警你屌佢守?
真係好嬲
有時我喺度諗 我哋真係太乖
人哋乜嗱渣招都岀晒嚟
搵人暴打又老屈
啲人話嗰陣走就無事
但係佢有心做你
分分鐘特登岀新聞話有後生仔打人
然後廢老報警後逃去之類
況且佢真係街坊好易搵得返
唉 仲可以點做 唔想再有人白白被拉
個日啲人仲話天水圍個啲係好警察
笑到我天真到
黑警冚家剷啊屌你老母
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞