其實華御結高層全部藍絲黎

311 回覆
3981 Like 372 Dislike
張STARFF卡呢????
#我係香港人 
#我會參與8月5日三罷 
#罷工罷市罷課
租金
咁多正皮?
唔係啊我打漏咗字唔好意思我係問點解唔買啲平啲
Cls 樓主冇證據都成2000正評
同班藍絲有咩分別
不要只推,試著說「罷工要加不合作運動」 偏地開花 各自爬山

未簽既幫手簽下 唔一定有用 但唔做一定無

【白官聯署:美國應該停止出口人群管制裝備予香港警察】
https://petitions.whitehouse.gov/petition/petition-calling-suspension-crowd-control-equipment-exports-hong-kong-prevent-human-rights-abuses

感激!

香港人 唔好放棄!

*8月2 : 公務員罷工集會
*8月5 : 一齊罷工 7區集會
返工放工幫手air drop
停止前線義士受傷被捕

我地要真普選 不要空降假特首
有咩所 m 記 夠係中資
D 人 未又去
大多都係藍絲店 block 得邊樣
去買藍絲d 商品 幫助示威者 其實都幾爽
有本事 執7左佢
你賣商品俾我地 再由我地供應示威者
你藍絲鋪頭都係幫緊示威者
d高層日本仔嚟、好心啦
FACT CHECK呢?
深水埗嗰間?
呢個POST我回埋最後一次喇,
大家鐘意睇就睇, 唔睇就唔算啦

就高層要求所有剩品需回廠問題,
於理其實無錯, 因為好多食品廠都係咁做
怕就係怕食品出事, 影響品牌聲譽
只不過係於情, 大家會感覺唔良好咁解

但高層唔放人走, 就一定係唔啱㗎喇
當日警方已經失控, 為咗嗰少少生意額唔放人

只不過, 當日在場員工有幾多其實兩隻手數得哂
再講落去其實當事人好易出事

大家睇在眼裏就算喇

最後最後我想講, 其實邊間公司都有藍有黃, 有做得高有做得低
我地無可能全面地要求所有公司都支持我哋
當然如果有公司/高層明文地反反送中/撐警, 呢樣當然唔可以姑息
但而家華御結嘅情況, 可能只係有高層嘅小動作

大家看在眼裏, 唔好繼續吹捧就夠
但前線喜歡食嘅, 咪繼續買就好囉
咪on9華御結個老細日本人黎
9up真係唔駛本
咁閪多正皮 流料黎架屌 成班柒頭俾人利用
其他飯團/壽司舖不知幾撚開心
下面有人講嘢有貼員工tee
又炒車好撚柒啊我 屌
抵制華御結
今日岩岩先買完
睇下點藍啦
如果你話香港唔想香港亂影響生意我都明
始終佢要出糧比人

但係去到宜家仲撐黑警
我真係屌你老母
其實華御店員都好多大陸人,會屌遊行人士
之前有條罷食LIST 係有華御結
我之前留言POST過條LIST
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞