其實華御結高層全部藍絲黎

311 回覆
3981 Like 372 Dislike
ok罷佢老母
華御結係咪有mon post
見fb即刻有post出
工業行動玩9佢
藍唔藍之後先清算啦
日日又話唔食麥當勞又話罷買乜乜
事有緩急輕重
打緊仗呀仲咁清高又唔係趕你走又報警拉你
呢啲利益集團成功左就撐你架啦
咁唔撚再食
【華御結示範何謂調查委員會】

話說早喺5月頭嘅時候,本主席有一日食緊廣島菜伴小魚乾飯團,食食下咬到有硬物,吐出唻一睇,原來係一粒透明珠仔啊!於是本主席立刻PM 華御結 hana-musubi 講呢件事,好快就得到回覆。#華御結 嘅同事約我即日就喺我公司樓下見面,退還買飯團嘅錢比我,同問我拿走左粒珠仔話拿去化驗。我即刻心諗,華御結對待呢件事真係好認真啊!!!其實我個人覺得好小事的 😂😂😂 只是作為華御結忠粉,覺得應該同佢地講聲,都冇諗過要拿賠償或者道歉,點知佢地咁認真,真係好感動 😭😭

之後一個月,華御結嘅同事KEEP住打電話同EMAIL我,講返跟進嘅進度。佢地首先審查左香港廠嘅生產線,發覺冇異樣之後再將粒珠仔送左去日本化驗,再審查日本嘅生產線

然後喺6月頭嘅一日,華御結嘅同事打比我話成個審查已經完成喇,要同我報告,再約我見面,仲話帶埋老闆唻見我。我心諗,咁認真!好驚啊!!!😮😮

跟住華御結同事就帶埋 #百農社 董事長西田宗生先生同 #ANA 嘅海外營業部部長森毅先生同我見面 😲😲 真係大陣象!受寵若驚啊!!!董事長先同我道歉,然後就拿左一個FOLDER出唻,裡面包括左粒珠仔嘅化驗報告,原來佢係一粒玻璃珠唻!(我仲以為係膠珠)然後佢逐頁同我講解一個飯團嘅誕生流程,原來佢有部分嘅食物材料係由ANA提供的,而呢個廣島菜伴小魚乾入面嘅小魚乾就係由ANA提供了。而華御結收到我報告有珠仔之後,佢地已經即時回收同埋停止售賣呢款飯團了

佢地調查左ANA方面同華御結方面嘅食物原材料生產商,都冇發現有異物嘅問題;再審視左製作飯團嘅工廠生產線嘅每一個步驟,睇下邊個部分會有機會混入異物,最後雖然都係不能確定,唔知會唔會係員工嘅飾物唔覺意跌左落去,不過董事長就好緊張,覺得今次係一個嚴重嘅失誤,所以再親自監督同訓示左工廠嘅員工,確保生產過程係絕對安全同衛生

最後董事長送左盒朱古力同華御結現金券比我賠罪。其實我真係冇諗過佢地會咁認真,對自己嘅失誤咁認真檢討,心諗華御結真係好公司啊!今次事件不單冇令我對華御結反感,反而令我對華御結嘅食物安全衛生更有信心了。華御結一生推!!! ❤️❤️❤️💪💪💪

最後董事長同我傾閒偈,我同左佢講其實我係 #華御結黨 主席 😂😂😂 佢都好SURPRISE,原來董事長都有睇呢個PAGE啊!!! 笑死我了 😂😂😂

事情就是這樣了。謝謝各位看到這裡 🙇🙇🙇 大家繼續早午晚食華御結啊 💪💪💪🍙🍙🍙

#獨立調查委員會
push
屌佢老母一世罷食
「點知高層特別order我地店所有剩底既食物都要拎返總部」

獨立以上呢句黎講,唔拎出去又唔等於唔支持嘅,因為商家要顧慮嘅野比較多,例如:

1)出左去食到大部人中毒點
2)如上,拎果個係藍絲落毒害大家
3)商家層面顧慮
4)老闆層面,因為商家支持一定被開名,到時會影響好大,例如員工、老闆有家人在中國等.....

其他唔講喇,我地唔可以好似紅衛兵咁,人地唔支持都唔等於要打壓(除非佢表明支持送中、撐黑警)
家下有圖都可以係假 無圖真係你講咩都得喎
有list 係好 但最好有埋罪證 俾人決定支唔支持
我可以幫手整!
證呢?
我搵唔番個post
淨係記得樓主自稱it 狗
胸前個牌呀,仲話好鐘意食,笑死人
呢個做法冇問題
問題係老細背景
香港真係有好多表面唔似中資嘅中資,唔似撐共嘅撐共

唔好再做文盲
華御結,不了
又加左價啦
如果有證據佢奶政府/共即罷食
上面咪有
無證據?麻包袋?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞