男朋友將一週年搞到一鑊泡

405 回覆
105 Like 1591 Dislike
Agger
純粹有條女係有需要時抽下水 屌下西
咁我又覺得陳義過高...
話容易唔容易
話難唔難
睇人
你識烘焙就算易
但工序多
淨係試過整cheese cake
唔洗焗嘅
咁我要慎重考慮下
食乜西瓜蛋糕 送把西瓜刀傍身啦
exactly
咁冇野啦
Sor唔記得答你
冇整過雲石蛋糕
不過好多都整過
西式整過
流心cheese tart
半熟芝士蛋糕
萄撻
馬卡龍
心太軟
生朱古力
Tiramisu
Cookie
Brownie
中式整過
芝麻糊
雙皮奶

可以參考下
Sor
Cheese tart 同半熟芝士蛋糕係日式先啱
唔好意思入嚟阻一阻大家
8月9號咁重要嘅文宣點解完全冇人講幫我推一推上熱門
[推啊]8月9日和你飛一連三日夢遊機場接機旅程
https://lih.kg/1388696
你有無同佢講過你想要個生日蛋糕呀?
有既話都幾誇
屌 黎緊8月係自己生日 9月係一週年紀念
睇到呢個POST有啲驚自己變成樓主咁
因為男友又係覺得無野需要慶祝既人
屌。我識買生日蛋糕。但咪一樣無人問津
講西咩。
話樓主港女嗰啲人都唔知有冇睇清楚
一早同男朋友講清楚想點 又唔係要男朋友去估 又唔需要準備唔需要book枱 只需要準備好個人收工一齊去食魚生飯同西瓜蛋糕 明明應承左話好 咁樓主緊係諗住一週年個日一定係食魚生飯同西瓜蛋糕啦 點知條仔完全唔理自己應承過話要點 就直接冇問過樓主就買戲飛 比晒希望又要令對方失望先係重點 一開始唔想食魚生飯唔想食西瓜蛋糕就唔好應承 唔好應承完做唔到又自私走去買戲飛 同逼有咩分別
換個角度諗 你都唔想人地應承完自己既野做唔到 同埋 你都唔想人地逼你做某樣野啦 你都想人地問左你意見先啦下話
唔開心咪黑面囉
有d野收收埋埋,遲下重死
你講晒我想講既野出黎
啲人淨係著眼樓主喺週年紀念想食好西 話佢為打卡 話佢幼稚
事實根本係樓主男友應承完做唔到 樓主先咁唔開心上黎講
就算樓主唔要求食蛋糕食魚生飯 淨係希望兩個人一齊過都好
假如當日男友連人都無出現 咁大家仲會唔會屌9樓主呀
根本唔係樓主要求有問題 係樓主男友應承完俾假希望人
愈睇愈覺得唔似27歲
似17歲多
膠膠地 係咁話人地應承左
然後個下又唔提番出嚟

雖然你係女朋友啫
但都唔係真係咩都記得架嘛
一放工唔記得啲啲事好正常啫
你又唔提番出嚟

又話中意人地成熟上進
又要話人地覆你wts慢

你都27歲啦 仲細咩
想做一世公主 既咪搵個王子囉
但你男朋友只係正常人炸
佢都需要你就下佢
成個po就係佢個一日
做唔到啲樣 做唔到個樣
咁起碼佢都仲有同你食飯睇戲啦
27歲既大小姐
一週年
你想食飯
佢想睇戲

佢準備
點解佢揀左睇戲就搞到一鑊泡?

係咪如果你準備食魚生飯
你男朋友又可以上黎開Po 話原本想睇戲點知條女走去食魚生飯?

兩個都幫唔落
同意
同埋 食車仔面又係你自己話是但食

又係啲乜都唔講扮隨和
實質估唔中就係到閪
關乜撚嘢事
樓主已經講到明想點
乜撚嘢估
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞