[ 選區 ] 我整左一個比全民 Fact Check 區議員嘅 Database

407 回覆
806 Like 1 Dislike
想幫手
感謝,晏 d 會開group
大大力推!
求PM
推呀
想幫手
推!!!!!
8月5 齊罷工
Pushhh
[突發]無恥民建聯許有為 打壓言論自由 係安達邨群組維穩不斷del post 仲踢街坊出群組!
https://lih.kg/abEhOmV
#26 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區
好好 加油
做app可以幫手
Push
另外,我建議開一個「香港警察濫權資料庫 - 反對逃犯條例修訂草案運動2019」(Database of HK police misconduct - 2019 Hong Kong anti-extradition bill protests)
(名字可再斟酌)

將哩批認到樣嘅警察存檔,
警監會唔做嘢,ICAC做唔到嘢,林奠&中央出到聲話撐佢哋,我哋又唔夠錢請黑社會還治其人之身,唯一可以做嘅就係認清敵我有幾多,同集合證據,為日後有機會有方法審判&制裁佢哋時提供材料。

IT嘢我唔識,可否搵巴絲整個platform,待人人都可以upload報料,我願意做admin

個database要有搜尋功能,
內有:警察姓名、警員編號、相片、警區(我唔識個exact term,總之即係守邊個環頭)、職級(隸屬邊個功能隊伍)、濫權事件詳情(日期、大約時間&duration、具體做咗啲咩,資料來源出自邊份報紙[越多越好],一定要有相,最好有埋片)等欄目,
中英對照[方便外媒引用])
(歡迎各位畀意見如何優化此database)

*唔建議有其家人或私事的資料欄(因為係想日後真係能成為呈堂證供),但可以有其職權上的其他違法行為欄目(例如:傘運時都用過槍指住平民個頭,或徐步高事件,或其他事件上有貪污的證據)

求同伴~
好似幾好
推!!!!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞