警務署長 禁止公眾集會及反對公眾遊行!!

315 回覆
4184 Like 32 Dislike
宜家連集會自由都冇
如果依次唔出,以後警方會發更多反對通知書阻止遊行,讓市民表逹訴求啦。
基本法話香港人有遊行同集會自由

所以唔到警察不反對或同意
話比佢地聽

香港人

唔係一張垃圾紙書就阻止到
優質健行

"日日運動身體好男女老幼做得到"
每天累積至少30分鐘中等強度的有氧體能活動(每分段不少於10分鐘),對健康有莫大裨益。
步行可說是最安全和有效的有氧體能活動,在日常生活中可隨時進行,既易掌握,又能增強體魄。約同親友一起步行,更有助維繫家人及朋友之間的感情。運動量適中和姿勢正確的步行活動稱為「優質健行」(即健步行),所需的裝備簡單,最主要的是有一雙能夠保護足部的健行鞋。要享受活力健康人生,請踏出優質健行第一步。

為咗響應康民處"優質健行"計劃, 我計劃同一班朋友星期六入元朗漫步, 所謂『每日一萬步,健康有保固』, 大家都應該注重健康, 響應政府呼籲
純表面證據(警察出反對通知書之前,鄉嗰邊警告警察唔可以發不反對通知書),證明唔度佢地有勾結。(因為警察可以用巧合兜)(當然實際上係點我地大家都照)因為反對通知書上有啲理由係合理嘅。但上訴到佢冇合理理由,佢都照反對。就可以間接證明度個警告對警隊有效,佢地之間可能真係勾結。
而當佢冇合理理由,我地自然合法。

星期六可以叫人出黎,但要比清楚訊息其他人我地名義上唔係遊行。Be water。

我希望我理解正確(?)
無錯呀

2百萬人既民意支持

仲需要得到佢認可?
大榮華飲茶
小心比人打
公廁格離有間食豬八

係唔係黑底開
613 614
姐到時候都無示威者 如果班鄉黑又打人 姐打普通市民
基本上成個元朗既舖頭都係圍頭佬開 唔好係入面消費喇
咩元朗有王法架咩?
需要跟法律咩
想有事唔負責?
堅持到底,絕不能退,大家先在行人路漫步,當人數夠多再諗對策。
快D send比外媒啦
遊行right都唔比, 基本人權黎
元朗城寨

A4紙整定模先
推!! 唔夠48小時
合法呀合法呀!!!
咁深, 毅進制冇教
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞