[遍地開花] Sorry我地遲到,但1823都有野想講

130 回覆
503 Like 0 Dislike
感動
Thank you
(朋友冇ac,代佢post)

給1823的聯署人

政府職員(非緊急服務)嘅罷工尤其重要,政府服務冧檔,真係未見過,係咪可以見識下?

非緊急服務的話,想像下星期一冇人幫手續車牌同國際牌,冇人幫手reg公司,續電工牌果陣冇人收表,去屋宇署冇得買圖則,身分證中心冇人幫手換身分證,郵局交唔到費做唔到大量投寄,1823同稅局冇人聽電話,攞唔到份annual return true copy,村屋隔離草太長仲未有人剪,冷氣機滴水條撚樣仲未被檢控。。。

1823並非死人冧樓緊急服務熱線,d人報警打嚟,你哋亦冇能力即跟,1823如果打999 jam線其實亦一樣無用,係事實嚟。你哋好清楚自己做到啲咩同做唔到啲咩。

1823職員,懇請你們加入罷工行列!作為香港人,你們要多謝自己為香港的付出,香港人亦多謝你們的付出,你們部門幾百人絕對係好大的力量,請協助一同撼動政府
以為1823搬左上深圳
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞