窮人唔好生仔巴請入

198 回覆
24 Like 19 Dislike
他知道,他在這裡不開心。
他在那裏開心 ?

我覺得佢一路喺呢度都好開心,
但自從跌傷之後就一個巨大轉變。
不是,他有別的原因不開心。比較難開口。
咁即係你知點解

唔緊要, 知道有你同佢傾計就好了。

請叫埋其他佢有呼籲嘅人同佢傾計
有錢人唔會理窮人
最新消息:查過得不錯,幾開心,大家可以安心
提佢食嘢要衞生,保重身體
沒有,只是網上聯絡
https://youtu.be/3wyC2Scu7oU

《好人冇好報》

原曲:《D大調卡農》樂曲
改詞、主唱、MV製作:窮人唔好生仔(12clar3412clar34)

悲慘結局 好人難做 得到惡運 慘過去死
人活於世 須要保守 努力唔會 受到讚頌歌
誠實怎夠 虛偽奸詐 美善唔夠 邪惡是對手
好人冇好報…… 好人其實要受痛苦

世界上總不公允 沒人好人 沒有好處得到
惡勢力點都總有 願能打破 讓惡勢力完蛋
不願再貪錢安樂…… 生活美好沒有愁病困

安於保守 不須擔心 你有志氣 對抗命運
地上得到 開心安康 人人平凡 是大善事
我願似一塊扣肉…… 扣住梅菜 扣住你手
好事嚟

可唔可以叫佢再作/唱歌 post 上 youtube ?
條友藍絲黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞