大家可唔可以比次機會和理非

126 回覆
271 Like 27 Dislike
我明白大家對元朗無差別既事件好嬲,我當時睇住立場新閒睇到立場姐姐比人打都好嬲好想用一種復仇既方式去處理,但請大家保持理性唔好首選用暴力對抗暴力.

今次遊行係一條民生戰線,只有靠和理非先可以爭取到最大民意,讓藍絲中立派對我地改觀,我地必須要站在一個道德高地上顯示到呢種 (係 我地係憤怒 但我地係理性,我地需要援助,但政府警察不合理執法,我地求助無援 )既處境比全世界人知,同時可以反映到香港人既質素

我地必須認清一個事實,我地係一般市民,我地能力有限,需要幫助

如果我地用暴力處理呢件事情 只係會中政府既圈套 政府就係想睇我地民鬥民同時分散我地既焦點,用時間消耗我地既民意,同時間林鄭一直唔回應訴求就係想我地急,請大家不要中計

大家有冇睇過初期教會歷史?

教會被羅馬帝國逼迫,我地市民必須要用基督徒受逼迫既果種態度面對極權政府,就算被打,都要和平,換最大既功效(當然如果黑社會人多就走 人小就衝上阻止) 對準政權先係焦點所在

另外

大家遊行口號可以講呢句

香港政府無能管治,警黑勾結令人髮指
無錯 大家冷靜 唔好用暴力 民生問題唔係一日二日可以解決 大家要懂得獨立思考 問自己我地既抗爭既對象係邊個
而家政府就係想我地自傷殘殺 有咩意義呀 遊行完28號先係焦點呀 唔好浪費力量
岩啊 繼續遊行叫口號啦
叫得愈大聲 政府就會回應五大訴求
經驗話我知,每次嗌口號,多過4個字就開始無人嗌....
兄弟再度度佢
我明勇武係劍 次次都要出鞘?
727制造無謂既傷勢 728點算呀? 大局為重呀
無問題 再諗諗
和理非唔該組織icc ifc靜坐請願促請誇國企業支持總商會聲明
唔知係咪大家無氣 LOL

叫香港, 加油! 2個字最大聲
叫香港警察, 知法犯法! 4個字叫無耐就停
叫 成立獨立調查委員會, 9個字, 叫1次2次就收咗皮
個口號知錯
星期三啦
抖夠好推返正經post
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞