[認真一問]人類史上有冇邊次示威係超過200萬人

41 回覆
104 Like 0 Dislike
DQ案燒唔到住金鐘5星酒店班逃稅老闆冇人出錢得前線出力

但諗真d又唔似

Dq後見港豬唔理,已經對港豬心灰
某程度上政府好似一直用緊激將法咁
第一次103萬人上街, 其實關出錢咩事

唔通真係好似廢老咁講
遊行人士收錢遊行咩
其實第一次有103萬人, 已經係好震驚

當時未有人跳樓自殺, 警察未有開槍射人
就咁網上宣傳, 就有103萬人上街
69我都係第一次出來行
69 好近 64
見到 個張 gif
個學生踏著單車 去天安門廣場
點解你要去
because it is my duty.
張 gif 真係好深刻
好有共鳴

送中條例一過
外資走佬
港紙變廢紙

有這些聯想 已經十分可怕

因為 送中條例 咁貼地 睇到對自身有咩影響

應該係咁
所以好多人走出來

612過唔到二讀
真係因為大家圍著立法會 唔比人入
之後汪汪 濫權震壓
星期五梁先生以死明志
兩點誘發616 更多人上街
應該冇
但200萬人示威都未推翻到政權就一定冇
其實我覺得 網民 將「逃犯例條」 講成「送中條例」, 先係最屈機

正常人一聽到「逃犯條例」, 就會比佢呃左, 覺得只係引渡殺人犯回香港受審, 無乜特別

但講成「送中條例」, 咁大家都明白, 原來是想將香港人送去中國
你應該問史上有邊個殺人犯
仲要係平民唔係大粒人物
犯左法之後牽動社會到咁多野發生..
呢條友真係
其實你可以將香港人想像成一個彈弓
之前割地兩檢,DQ,多人入獄,
每做一獲就壓一下個彈弓,
表面睇好似好平靜無事發生,
但其實能量已經儲入,
最後送中將之前儲落既能量一次過釋放出黎!
dq表面上都係香港既事,雖然幕後係中共旨意
同埋個陣港獨俾大中華膠反對
同埋停留係「政治」事件層面,咩無得投票,繼而影響發聲,影響生活,對政治冷感既中立撚黎講係太長遠同深入既事。
送中係中共明刀明槍干預,而且香港好多既得利益者都有機會直接瀨野
根據警察通例20章14條要求你出示委任證
否則
根據香港法例第228章22條相信你干犯冒警罪行
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞