華哥事件 - 有圖 - 大陸醫療真係零私隱

391 回覆
3867 Like 22 Dislike
卡士蘭有無效?
Haha 華哥有肝部前方脂肪肝wow不如係大陸換埋肝
用生命幫卡士蘭賣廣告
包雞蓉味出前一丁都人發現
病服唔係同款喎
人哋任達華條領係直間
佢件就橫間
做手術呀,DLLM!!!
透明度高撚到👍🏻👍🏻
繼續係偉大既祖國留醫,唔好返黎香港休養住
我實習如果影人地再流出應該唔洗畢業
陽光醫療
大陸除咗政府同司法機關之外,成個社會透明度都幾高,係全世界透明度最高嘅國家
人地要報平安
通知南哥未

[沙盤推演] 大家有無諗過呢場抗爭既end game係點?
https://lih.kg/1334346
咁你地又唔啱啦,人地咁好心俾我地知道華哥嘅情況,應該要感謝黨架嘛。
直情開埋抖陰live
大陸官知道華哥個肝咁靚
大獲了 洗頭艇
屌,原來係卡士蘭廣告
外國嘢 大陸人唔buy
借位幫手推

【721】香港人 你仲有乜嘢可以輸?

到咗今日,呢場運動已經開始咗個幾月。經歷歷史性嘅103萬+200萬人上街、四個同行者離我哋而去,再到七一史無前例地佔領惡法工廠,之後將抗爭遍地開花,光復十八區,你可能已經好攰,或者,每個人都已經好攰。

但記唔記得五年前,我哋大部分人仲係揸住部手機,喺金鐘坐喺度唱今天我?當時在場嘅好多人,都覺得和平抗爭會攞到我哋應有嘅嘢,政府會讓步,香港會實現雙普選。但到最後升級失敗,民心渙散,慢慢佔領人數由四十萬,變到清場個日得返幾百,無可否認,我哋輸咗。

五年前嘅我哋,雄心壯志想改變一啲嘢,又或者成就一啲嘢。浩浩蕩蕩嘅佔中失敗咗,我哋將目光轉向本土派,但本土由興起到被打壓、DQ,中間只不過年幾時間,好多人自此對社運心灰意冷,寧願做隻不問世事嘅港豬。

2019年,送中條例刺激起我哋沉寂已久嘅神經,而社運亦迎嚟全新嘅抗爭形式,對好多參與過社運嘅人嚟講,由有大台到無大台,係一次根本性嘅轉變,大部分人當年都係跟從領袖嘅指引行事,從來無獨立思考過究竟自己可以做咩崗位。

我哋一直以嚟都期盼有一個救世主,可以帶領我哋爭取到民主自由。以前每一場抗爭嘅社運領袖、議員,甚至特首,都曾經或多或少成為我哋嘅希望。

呢種諗法,係時候要變。

今時今日,我哋唔再需要依靠任何領袖,靠嘅係我哋自己,靠嘅係每一個香港人,用自己嘅辦法出力,有包袱嘅,盡你嘅能力,總會有人為你多行一步,你只要做好自己,呢場運動就會強大,因為我哋只有信念,沒有領袖。

每個人行出嚟,甚或留喺屋企,都會有佢做到嘅嘢。文宣、街站、上街、前線、物資,甚至說服你身邊每一個人,總會有一樣嘢你係幫到手,令抗爭嘅力量得以更壯大。

呢場運動係香港史無前例嘅一次抗爭,有好多人流血,有好多人被人拉,甚至有人犧牲。正正因為咁,我哋更加要企出黎,去拯救呢班陷於水深火熱嘅同伴,兄弟爬山,唔單單係各自努力,更重要係齊上齊落。

黎明前嘅黑暗的確係至撚黑暗,但只要香港人團結一致,再微弱嘅光都可以聚集成為晨曦。

(大字)五年後,我哋唔可以再輸多次,721,聽日港島見。(大字)

https://youtu.be/9vds73jnnZw
中國有民主
好記得有次係支那醫院一出𨋢門
見到掛撚住條紅底褲
Sor巴打,錯手負皮咗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞