[突發]大昌行出電郵叫員工出席720淫賤聯遊行(寶礦力香港代理)

892 回覆
68 Like 2287 Dislike
請善用起底模式
大昌d活動唔錯
啲大公司係好明目張膽㗎
雨革都有啲公司出正memo叫交人去
想知有冇其他央企公司有出啲咁嘅資訊叫員工出席?事源我有個fd係大陸做野佢琴日已經係啲v7谷收到哩啲資訊
寶礦力分銷係大昌, 寶礦力廣告係大塚直接跟
不如提供下邊度有日版罐裝寶礦力賣仲好
中信吹雞啦九成九
CCTVB big big shop opening ceremony 都有大昌行高層去祝酒, 100% 國企

睇完上面笑死人,真係唔知呢間代理金寶湯,美贊臣同呢間濕鳩中資大昌行有乜撚關係
枉我地買咗咁多寶礦力。商家真係死性不改
唔L 貴佢代理牌子既車。
不過,不少網民對寶礦力的背景議論紛紛,有指其是中國產品,也有指是日本製造的飲品。本報翻查資料,寶礦力香港業務目前由日本知名藥廠大塚製藥公司旗下子公司香港大塚製藥營運,並委聘中信股份(0267)旗下的大昌行(1828)為香港代理,不過據業內人士指出,一般而言,代理商只負責安排分銷渠道及物流運送等工作。

inRead invented by Teads
至於這次受到網民關注的廣告宣傳部分,據悉香港大塚製藥本身在包括廣告在內的宣傳推廣工作上有絕對自主權,因此坊間有指今次廣告調動傳聞是由大昌行主導,情況並不符合行業運作。
唔通721前香港係停止運作架咩?
大塚香港(保礦力,香港分公司)係獨立自主營運公司黎架,如決定廣告推銷渠道。但物流就外判咗比大昌行。
睇下寶礦力同佢簽咩業務啦,簽consignment non consignment 就無得救架喇
但淨簽tpl repacking 就抵制就慘左d 既
大昌行同大昌嘉華又唔同
太古可樂

香港製造

睇完上面笑死人,真係唔知呢間代理金寶湯,美贊臣同呢間濕鳩中資大昌行有乜撚關係
大昌行同大昌嘉華又唔同

華嘉
依加係佢地割席。講到721前社會停止運作咁
上面有幾條傻閪話桂格 金寶湯 利事薯片 剎隆巴斯都係大昌行呀嘛
中資同外資都唔撚識分
買水貨呢?
金寶湯幾年前就真係大昌行的,不過走左仲好

14年佔中果陣,大昌行運過幾車寶礦力去警總,所以出email 吹雞叫人去撐政府,不意外
台版係叫寶礦力水得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞