如何避開網上行個華為modem監控

81 回覆
54 Like 1 Dislike
如題
已經用錢買咗連登仔話最安全的protonVPN
上網用tor 瀏覽器
搜尋用duckduckgo
router用Asus
但始終pccw有個終極大佬
華為modem

電話上網 呼籲 永久轉安全非中國太空卡
做唔到就smartone
用vpn但isp一樣會知道你瀏覽紀錄?
it盲求救
用tor
電話同wifi 用express VPN ok?
呢個強國品牌黎
可以去爬文
聽講有個叫openVPN係免費非強國
smartone同自由鳥(分身黎,玩唔綁合約吸客)
係電話網絡方面清泉
聽連登仔講話冇用華為基站
但原來寬頻都淪落用屎為
仆街 原來強國
咩VPN最好
香港寬頻轉咗呢隻,唔知係咪華為

Nordvpn, ), PIA (FBI試過搜查令都攞唔到log), windscribe(有免費香港server), ProtonVpn(免費新加坡server) 呢d都可以考慮 全部都無log

Stacksocial 有特價windscribe 同埋PIA plan賣 大概20蚊港紙一個月
smartone 用hkbn 條線咋嘛
hkbn provide 個modem 俾smartone 用
利申:打過上smartone hotline 話唔要用華為modem,之後覆番要錢換過個新,但唔肯定係唔係繼續用華為,因為師傅隨機拎
client side換咩都冇用,機樓係華為
其實forum 篤灰可能性仲高

只要你有一次唔記得用vpn, 你個ip就直接比forum log左

而奶共法官係一定亂簽野比人查

forum唔搬server好難有安全
連登個SERVER係邊?
好大機會上左AWS CLOUD
幾次共狗DDOS都頂到咁耐
有人話係巴拿馬?
就算用vpn上網 但isp係用香港公司 其實要查都係搵到?
終於有人講
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞