覺唔覺慈雲山真係好好住

229 回覆
26 Like 67 Dislike
住係慈康最出個棟 日日點幾兩點就望落去德愛啲妹妹到
其實交通都幾好呀15分鐘出九龍灣(3D)
又有37m 19m落地鐵站
行去鑽石山都係10分鐘既事

15分鐘? 彩虹迴旋處夠塞你一個鐘

要搞咁多嘢先落到去已經唔方便啦
不如講下慈雲山有咩好撚勁嘅巴士?

i mean 中長途巴士
例如過海 入北區 入大西北
出得呢個post條友都應該冇腦
一睇就知成班窮撚
柯士甸先好住
九龍站尖沙咀佐敦又近又多野食
八文樓個邊又多野食
樓又好住 (除左八文樓舊到仆街)
落尖咀旺角玩夜左飛的又唔貴
利申 租過一年文英樓
發左達住柯士甸都唔會住慈雲山

搞清楚,柯士甸唔係地名,一係你叫官涌,一係你叫佐敦。

i mean 中長途巴士
例如過海 入北區 入大西北

過海巴士應該要有,但冇。

去新界區冇直接巴士都好正常,亦唔應該有,開左都唔會有人搭

龍翔道黃大仙站果度有巴士去北區屯元都係因為觀塘九龍灣多人返工
其實我覺得算係咁
但自從有單蝻打劫之後
凌晨真係驚驚地
九龍東靠山果邊冇乜地方好住,全部冇地鐵coverage,要轉一程車先去到地鐵站,行上去又行到你仆街

15分鐘? 彩虹迴旋處夠塞你一個鐘

可能佢唔係繁時搭車,唔係繁時既話37m好快添
慈雲山都有打手 Btw行山呢點又真係幾正 上獅子山金山畢架山飛鵝山馬鞍山都得
仲有慈雲山舞王
交通係邊度都去到 但係一上一落
一定塞住上山位 好戇鳩 又貴

一凍就凍到仆街
佢起野果啲設計仲要食風食得好緊要

野食好一般 叫做乜野連鎖食店都有
但係慈中關左門之後要行落毓華街有野食
即係焗住7-11

最方便都係行山夠近

住左十幾年慈雲山 除左可以吹奏大部份地方一車到之後都無咩可以講
藍田屌打慈雲山啦 係夜晚冇咩野食
你地多數搭巴士?
成日路過荷里活都見到架小巴排到九彩
慈正撚留名
慈樂多道友企喺中心電梯口中下中下,一人單位經常有人跳樓
有無雞叫?

有村雞 好多新移民後生師奶 平過出面好多

山頂人表示連老麥都覺得遠

三期定沙田坳
之前住孤島順利宿舍
得一間茶記,7仔收10點幾
依加搬左黎慈雲山,多野食好多
而且兩邊交通都差唔多
所以我覺得慈雲山都幾好住
係紅van貴左少少
想瘋狂同袁國強響佢辦事處門口等37M
有無雞叫?

有村雞 好多新移民後生師奶 平過出面好多

點搵到

之前完咗DSE成日行山 有次由慈雲山行去飛鵝山貪通爽 打赤肋 有個應該係新移民師奶搭訕 個女人三十頭 瘦底 中上 話一個人行山無伴危險 話一齊行 我ON99唔識拒絕 沿路係咁摟我吹水 話咩行山成日無伴不如多啲一齊行 落到山又叫我上佢屋企坐 我即刻 跟手話趕住返屋企食飯
利申:A0毒撚 非FF
畢架山好住d
D mk夜青多撚到
D mk夜青多撚到

而家仲多咩
利申慈愛撚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞