大學 大專 冗員討論區 (7)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
唔該晒 HKU 如果出咗Offer俾你 你覺得可能有啲低 其實都仲有冇得bargain 佢係咁話係跟返你之前個人工去做調整 唔會距離嗰個人工太多
我知佢地好高要求
HKU 係跟 pay scale 俾最接近你現職人工果個 point
比起 poly 同 city,HKU 出價係冇咩彈性,可能俾你拗到高一個 point 多一千幾百咁
Iccccc 唔該哂你 第一次入U做真係成張白紙咁
你fg定有1-2年經驗 ?中大PA出呢個價好明顯過得濟啦下話
高得濟
一般係幾多左右?
因為有3年經驗,我in個日開左17-18K
3年經驗仲in 咩PA 點解唔直接in Project Coordinator 因為PA係俾fg做
原來係咁!因為我一直都係街外人,未做過院校,所以唔太清楚個架構

黎緊HKU都有一份係in Clerk II,要做Written Test,係唔係一般都係個半鐘?HKU大多都係全英in?
Hku我唔熟呀 不過正常都係全英 同埋clerk應該係考你寫email 用excel個啲
Thx 巴打

咁樣睇PA應該冇機會,我個價對佢地黎講應該係太高
你有3年經驗就搵高少少既職位做仲好 係咪先 或者佢都會照請你 出既價會俾你現職高少少都唔定
高少少嘅職位係唔係Clerk II同埋你講嘅Coordinator 一類?
我係佢地個網,見係寫住Assistant(除了RA)同job duty(做admin)岩嘅都Apply左,但目前得呢份有回音
Clerk II 應該係同PA 一樣...
咁我再試下apply其他先
咁即係唔洗等?
無佢地contact , 我做開普通公司 感覺咁問好怪
定係直接星期五先問HR?
巴打我問左
佢話仲揀緊人 waiting list
可能你唔係first choice
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞