見到連八月都排滿左活動

277 回覆
1152 Like 23 Dislike

[size=5]8月果啲可唔可以停一停先[/size=6]
有無需要早成個月去排定期搞活動啊

之前都已經有巴打講過
咁早排定活動有咩事發生積左堆民怨(eg 77夜晚清場咁)就無位去好好利用
要你唔搞又唔係,都set好哂野
光復活動可能係out左focus可能係有用嘅
但而家已經一堆支線活動
主線暫時淨係見到721去金鐘啫
哪怕光復活動有用都好會唔會太唔平衡呢?

7月嘅就算啦話哂之前都講好左會搞咁
啱啱望到眼都突埋原來8月都已經排緊隊

真係有需要嘅早一個禮拜先suggest啦
btw 有無人可以去搵8月果兩個post出黎講講
真心覺得開始有啲失平衡
哪怕繼續光復活動都好都無需要咁早排期
中學活動都無咁頻密
唔否認光復活動都有佢嘅效果
但而家的確係變左黑警鬥人民
或者人民鬥人民
哪怕黑警做錯事都無左個政府做錯嘅風向
同之前嘅風向相距甚遠
呢個的確係地區(光復)活動嘅性質
但啱啱個禮拜都少左種政府做錯事嘅言論
比較多focus哂去黑警同廢老/藍絲度
(仲要黑警果part真係on99先搞到咁
如果唔係檔期問題其實今個禮拜已經可以因為班狗嘅暴力為原因做武力升級
不過無77遊行亦唔會有個咁嘅契機
所以無意怪責
但真係需要剎剎車
唔好再咁早設計哂啲活動出黎先
其實我係想推post
push
push
push
push
push
見到都攰
之前有巴打提過 831呢個日子可以攻主線
其實真係驚
如果唔係班狗on99無事搵事黎搞
係都要硬碰硬,而唔係由你地遊完散嘅話
其實禮拜六日noise唔會有而家咁大

兩日靜靜地完場緊係無所謂啦
我原本都預會就咁完場
但之後每個禮拜都係咁loop
我唔敢想像大家開始靜靜地心淡嘅情況
我都話唔反對搞光復行動囉
我係想叫8月果兩個cancel左先
同埋真係要搞活動盡量前一個禮拜先提出
唔好早成個月就排左果日個期咁樣
繼續push
push
push
push
搞撚到好似要book定日子搞活動咁
但依家個局勢一瞬間就變動好大,根本唔應該咁快擺定邊日做啲咩,留返啲日子處理突發訴求/議題
排到8月把撚咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞