警員心聲:唔好比我知道邊個搞個集會

74 回覆
71 Like 1 Dislike
比d豬隊友玩死

利申:
由細到大,遇到既警察都係好nice

一半一半啦,喺警局遇過個連廣東話都講唔撚正 屌你老母死返大陸啦
試過有事報警,嚟到條一柴真係完全毅進仔格,嗰種mk爛仔柒味出晒嚟
不過都遇過個啱啱出學堂行緊bit嘅,佢查我牌,嗰陣仲讀緊書,佢問我讀緊咩,傾落先知原來佢係ugrad,我就諗住撚吓佢啦,問佢做咩咁折墮有人唔做去做狗,點撚知佢好灰咁講,Science grad搵唔到工呀屌 之後仲叫我唔好好似佢咁

講真又岩 都判撚左啦 你d 撚樣咁樣非法集會 自己圍爐取暖做乜鳩姐
打人係唔岩架啦 警察打人就罪加一等 你幾萬人係度圍爐取暖個官就會判少d 咩 on9
比d豬隊友玩死

利申:

一半一半啦,喺警局遇過個連廣東話都講唔撚正 屌你老母死返大陸啦
試過有事報警,嚟到條一柴真係完全毅進仔格,嗰種mk爛仔柒味出晒嚟
不過都遇過個啱啱出學堂行緊bit嘅,佢查我牌,嗰陣仲讀緊書,佢問我讀緊咩,傾落先知原來佢係ugrad,我就諗住撚吓佢啦,問佢做咩咁折墮有人唔做去做狗,點撚知佢好灰咁講,Science grad搵唔到工呀屌 之後仲叫我唔好好似佢咁

大大聲笑左出嚟
邊個嘅心聲
點樣可以令個情況再worse啲
好想俾個社會睇到警隊文化係幾荒謬
講真又岩 都判撚左啦 你d 撚樣咁樣非法集會 自己圍爐取暖做乜鳩姐
打人係唔岩架啦 警察打人就罪加一等 你幾萬人係度圍爐取暖個官就會判少d 咩 on9

而家似係.....7警會上訴,有班人想搞大佢製造輿論,比壓力下一個法官(其實上訴係咪會同一個法官判?)
成件事最撚柒係Timing囉,點解唔係前晚而係等到篤完灰不特只,仲要領事館猶太組織開名屌死死氣臨夜至割蓆呢????

根本內部分裂中

一句到尾:支那常態,管理失敗!!!!

由包容變包庇縱容,最後失控!!!!!!
超,人地都退左休警民衝突關鳩佢地事咩

出嚟呈英雄幾威
比d豬隊友玩死

利申:

我都試過查牌同我傾讀書
成件事最撚柒係Timing囉,點解唔係前晚而係等到篤完灰不特只,仲要領事館猶太組織開名屌死死氣臨夜至割蓆呢????

根本內部分裂中

一句到尾:支那常態,管理失敗!!!!

由包容變包庇縱容,最後失控!!!!!!

俾藍屍騎劫唔會有好下場
黑警 屌你老母
黑警話要立"肉警罪",市民比人吊老母要打不還手,罵不還口,咁以後拍劇拍電影學支那,香港公安全部係忠冇衰人

咁鄭子誠咪唔可以再扮差人?
比d豬隊友玩死

利申:

大大聲笑左出嚟

行咇果d真係打份工 老老實實 好多都nice
畀佢查身份證我都冇乜野 一黎佢要交差 有次試過拎住袋玩具(膠袋寫住間鋪賣玩具) 好記得我仲有個背囊 有個柴都冇截停我(根據消防職級個定義 姐係有一條柴) 佢問我身份證 再問我膠袋著住係乜 我畀佢睇完 諗住開背囊畀佢望(果時準備坐車返屋企) 佢話 唔洗 問我邊度有多玩具賣 佢仲問我star war
老實講 差佬我唔反感 唔會話乜 不過呢七警同個集會 簡直係無視法律
搞個集會都算,搞出黎仲要有咁多柒野比位人入
所以廢老就係原罪
比d豬隊友玩死

利申:

真係唔好意思踩多腳
點樣可以令個情況再worse啲
好想俾個社會睇到警隊文化係幾荒謬

支持上訴
第427章 《刑事罪行(酷刑)條例》
條: 3
(1) 公務人員或以公職身分行事的人,無論屬何國籍或公民身分,如在執行公務或本意是執行公務
時,在香港或其他地方蓄意使他人受到劇烈疼痛或痛苦,即犯施行酷刑罪。
(2) 第(1)款不適用的人,無論屬何國籍或公民身分,如有以下情形,即犯施行酷刑罪─ (由2013
年第28號法律公告修訂)
(a) 在以下人士的唆使、同意或默許下,在香港或其他地方蓄意使他人受到劇烈疼痛或痛苦─
(i) 公務人員;或
(ii) 以公職身分行事的其他人;以及
(b) 該公務人員或其他人在唆使、同意或默許他人犯施行酷刑罪時,正在執行公務或本意是執
行公務。

(6) 任何人犯施行酷刑罪,循公訴程序定罪後,可處終身監禁。

第2條所指的職位
1. 香港警務處的職位。
2. 香港海關的職位。
3. 懲教署的職位。
4. 廉政公署的職位。
5. 入境事務處的職位

《聯合國禁止酷刑公約》
聯合國禁止酷刑公約其全名為禁止酷刑和其他殘忍、不人道或有辱人格的待遇或處罰公約(The United Nations Convention against Torture and Other Cruel, Inhuman or Degrading Treatment or Punishment)
第1條
“酷刑”是指為了向某人或第三者取得情報或供狀,為了他或第三者所作或涉嫌的行為對他加以處罰,或為了恐嚇或威脅他或第三者,或為了基於任何一種歧視的任何理由,蓄意使某人在肉體或精神上遭受劇烈疼痛或痛苦的任何行為,而這種疼痛或痛苦是由公職人員或以官方身分行使職權的其他人所造成或在其唆使、同意或默許下造成的。純因法律制裁而引起或法律制裁所固有或附帶的疼痛或痛苦不包括在內。

第4條
1. 每一締約國應保證將一切酷刑行為定為刑事罪行。該項規定也應適用於施行酷刑的企圖以及任何人合謀或參與酷刑的行為。
2. 每一締約國應根據上述罪行的嚴重程度,規定適當的懲罰。

第16條
1. 每一締約國應保證防止公職人員或以官方身分行使職權的其他人在該國管轄的任何領土內施加、唆使、同意或默許未達第1條所述酷刑程度的其他殘忍、不人道或有辱人格的待遇或處罰的行為
想知呢個post有邊啲係警員

分分鐘一件都冇

有親戚係退休犬
係WhatsApp group 到叫人去

你有無出聲屌柒佢地
一係你就退group
一係你就屌撚柒佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞