關於寶礦力之公告有以下回應

270 回覆
2261 Like 12 Dislike
係一啲連登仔太撚高調啫
之前pp都奶過一次野又學唔識醒水
文宣圖key人地上去
重以為搞緊百萬行
人地都識打分化戰
只要我地目標一樣唔好比人分化就得!

我仔細睇完

覺得依個離事實最近

其實蘋果係拎住依個網傳嘅聲明問tvb,係咪由佢發

tvb發言人指沒有發過此聲明,蘋果記者問到有關聲明內容是真是假,企業傳訊部表示內容屬實,更回覆:「因最近經濟情況及政治事件,少數個別廣告客戶希望押後其宣傳計劃,或基於種種因素需調動廣告時間。本台會視乎個別情況作出處理,對公司業務並無重大影響。

再睇返文滙率先引述tvb向環時查詢嘅回應

明顯係有網民同將回應內容,同tvb 設計咗個聲明嘅樣式 。 咁依個聲明唔係由tvb發,佢當然大條道理話無發此聲明。但係個回應就絕對係屬實。

聲明同回應,文字遊戲。 最重要係tvb認咗內容屬實,即係無 炒 車!
生意多左,唔需要落廣告
人地真係跪吖
會唔會出嗰幾行字
就咁話對不便致歉吖
真係舔共唔講番句譴責暴力我係中國人?

佢係同tvb講 中終合作又爆埋出黎 對唔住囉
但係冇話要落番吖

又屌又罷買又盛
人地幫到你咁 柒撚少陣啦
唔係落返廣告都唔係跪低
喺唔喺制裁list上,如果喺,請暗地裡send電郵通知
冇錯

[認真]大家要打低TVB就要繼續支持保礦力
https://lih.kg/1304020
同意
企業同有錢佬一樣,唔好聽佢地講左d咩,係要睇佢地做左d咩事
李生夠話睇好中國發展,咪又係靜靜雞走資
總之一日唔再係TVB賣廣告就值得我地支持
唔好屌柒佢地呀
Cut左就好了
Push
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞