關於寶礦力之公告有以下回應

270 回覆
2261 Like 12 Dislike
以幽默回應,召喚文宣,制做以下poster,分享到各大客戶Facebook.

1. To 現有客戶:任何非商業原因中止在TVB落廣告,客戶可能被定性為反港亂中的支持者和客戶名子會在13億人的黨報宣傳開去,因此停止廣告時請慎重考慮原因

2. To 新客戶:想在TVB落廣告時,請考慮客戶將來有冇充份商業原因中止廣告,否則可能損失13億人的市場。

認同請俾個like
tvb 你地想人開住電視呀嘛?

我就長開長睇

凡親係你度賣親廣告既, 我全部都唔買唔用唔去
好多人搞唔清個行動目的係為乜
唔係要d企業宣佈企係我地呢邊支持我地, 根本冇咁既必要
而係要令d企業唔好再係cctvb呢d染紅左既媒體落廣告俾資源佢地否則自己個朵臭埋一份
咁就已經好夠
Agger
目標要一致,唔好內哄先。人哋又冇話要落返
Keep 住mon 佢
人地份聲明咁撚hea都知hea回啦
做客個個要恐嚇你買佢嘅野
你都唔會買啦
其實 CCTVB 咁迫寶礦力,已經做臭自己個名

其他產品,今日未必敢反枱,但過多陣大把藉口唔同你玩
push
同意
睇定D先
[多圖做證據]請大家不要再反本土劇愛回家了

http://lih.kg/dgRAkS
agger
你地屌前諗清楚

我地係要求 寶礦力 唔俾錢TVB 賺
唔係要求 佢 支持我地

佢出完呢個通告 有無俾緊錢tvb賺?

真係大會指定飲品咩大佬
請大家學下林鄭,冷處理
只要佢唔係cctvb落廣告就得,理鬼佢講咩
最搞笑係連遊行文宣都擺人地牌子落去
有邊間公司會想比人擺上台被歸邊
重點係tvb就夠 人地做生意既一定唔會想上身
因間黑警又玩白色恐怖走上公司查 仲會反效果
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞