有冇人覺得連儂牆依樣野好無謂

200 回覆
90 Like 1873 Dislike
我幫監控評分翻譯左
https://lih.kg/1300095
唔好分化
你唔鐘意呢個方法唔代表無用
對淺黃/中立/淺藍影響其實幾大
左膠野者有用,入場成本低,俾人參與就有投入感
加油啊巴打!
透過文字為唔識既人打打氣點都會係好事
其實連儂牆有一定作用 老實講你話文宣
你用social platform 接觸到既頂多係你相近階層族群,你派傳單個持續性唔長久。
連儂牆可以實際落區俾一啲相較中立既人士或唔係太知情既公公婆婆去接觸資訊,老實講啲啊伯退咗休無野做就係落街鳩fing嫁啦。連儂牆既作用就係除咗幫自己友keep住道氣,俾善忘既香港人記得依排發生既野,同時嘗試拉攏中間同藍。雖然做法左膠但有做無妨,既無傷壞性,相對亦算係某種市區藝術,同時我地所花既心精亦唔需要太多,得閒落去寫下又好,癡吓又好,其他正經野一樣可以照做。

兄弟爬山,各自修行!
圍爐取暖唔係乜嘢壞事
至少比大家知道吾道不孤
對保皇黨來講,亦都係一個民意嘅彰顯
其實唔一定,喺元朗嘅連儂牆有好多街坊會睇。連儂牆嘅內容會喺佢哋腦入面留低咗「上街示威嘅唔係全部都係CCTVB拍出嚟嘅暴徒」呢個印象,淨係呢個印象已經幫到好多。

利申:全職行街廢青
見到大埔勁多中老年人停係度睇
你就無謂
人, 係好害怕成為社會上的少數,
尤其是所謂與世無爭的那一群,
連儂牆固然係可以為同路人打氣,
更加係話俾之前提及那班人知道,
依家個民心所向, 大勢所趨係點,
當游離派都動搖, 成為我地的一份子,
成個局面先有機會扭轉,
當然哩個唔會係一朝一日的事,
但俾D信心自己, 大家做的野唔會係無謂的,
"If we can't do it, then fail in the most beautiful way."
同時,啲中間派行過見到啲學生哥學生妹咁熱心問你要唔要寫吓野為香港人打氣,其實都幾易感染到人。當係加強香港人既意識運動咁。

不過同時如果連儂牆可以有多少少知識性,論述成份既內容會更完美!
你搞選舉都要落區拉票啦
連儂牆其實就係幫整個運動同我地依一派落區拉票
付出既精力相較又少
遊客區貼幾有用。
我見d 遊客會睇
幫到件事
好多人需要打氣
絕對唔會無謂
對士氣百利而無一害
宜家仲話講環保唔環保 同果班藍絲針對打爛玻璃 一樣咁on9
政府曬既錢又唔撚講 講d縮數
全港各區新旅遊景點

連老外都要來打卡
#254191 完
連儂牆好有Connect作用
唔覺
以前可能會咁諗
其實每個地區都keep到既話
連儂牆係一個好好既做宣傳既地方
可以軟性少少咁向街坊講大家既諗法
係冇實際用途架
係大家互相support下 唔好等件事淡得咁快
提醒香港人仲打緊仗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞