「遍地開花」7.28 將軍澳反送中大遊行

305 回覆
463 Like 15 Dislike
7.28 將軍澳反送中大遊行

我們是一群民間自發,沒有任何政黨背景的將軍澳素人。不撤不散,十八區遍地開花,將軍澳人決定召集728 將軍澳反送中大遊行。

日期:7月28日
遊行路線 (待定,正申請不反對通知書):寶翠公園 -> 寶林北路 (經將軍澳警署對出) -> 寶寧路 -> 將軍澳政府綜合大樓 -> 坑口文曲里連儂牆 -> 將軍澳單車館公園

1. 遊行目的

重申五大訴求:
徹底撤回修例
收回暴動定義
撤銷至今對所有反送中抗爭者控罪
徹底追究警隊濫權情況
以行政命令解散立法會,立即施實行雙普選

有鑒於連日來有傳媒對抗爭者的抹黑,我們尊重新聞自由,但亦在此抗議媒體失實報導。希望傳媒作為具監察力量的第四權,秉持專業精神為市民作持平報導。

2. 與「將軍澳7.21大遊行」之關係

區政聯盟及將軍澳民生關注組 (下稱該政黨)所舉辦之「將軍澳7.21大遊行」,和我們並沒有任何關連。該政黨於7月7日發佈有關「將軍澳7.21大遊行」資訊之前,並未有與我們溝通,團隊亦毫不知情。該政黨曾潛伏於遊行籌備群組內,隱瞞其身份,令團隊對其目的存疑。我們考慮過與其溝通,但礙於該政黨有失誠信,最後決定放棄協調。因此我們重申,是次「728 將軍澳反送中大遊行」 是民間素人自發,拒絕為任何政黨作宣傳或選舉造勢。我們歡迎任何同路人同行,但請各政黨自重。

3. 有關路線安排

暫定路線不會途徑TVB。TVB位置遠離市中心,缺乏補給、退場路線。為保障當日遊行人士安全,商討後決定遊行集中於市中心。然而TVB對抗爭者的報導手法偏頗,將軍澳人絕不容忍,抗議傳媒失實報導仍作為主要訴求之一。

今次遊行由Hang Ng於7月4日初次提議,到我們一班素人團隊組織起來商討,短短的一星期有賴各個將軍澳群組、連登巴絲的意見。團隊並無政黨支持,亦缺乏經驗,希望大家多多包涵,會繼續聆聽各方聲音。

不撤不散,728見!

一眾將軍澳人敬上
2019年7月9日
將軍澳人TG GP:
https://t.me/joinchat/MM9QmE1eavrHI4o0kgcjyA

將軍澳人7.28遊行TG channel:
https://t.me/tko728
支持巴打,加油
push
歡迎提問及提供意見
GCHI
PUSH!!
TKO 人一定要出!
樓主, 今次鬧咗雙胞胎, 文宣一定要做到好足夠
尋日唔係 Hang Ng 話兩邊合作番721咩? 後來又發生咗咩事?

而且有咩事都會畀人分化, 要好小心
呢條路線比較正路
工業區嗰條真心苦行
唔係話反對行工業區
有心嘅手足我唔會潑你地冷水
只係大家討論睇下件事點先可以搞得更好或冇咁辛苦

將軍澳人加油!要令政府盡快接納五大訴求!
琴日包括hang ng在內,成班出黎開會,最後大家係贊成自己搞,但歡迎任何人以個人名義參與

本身搵佢地都係想搵個「不反對通知書產生器」,但實在有太多意見叫我地唔好搵佢地、要自己搞,咁咪頂硬上,睇下點申請囉
偷呃拐騙人,永遠都係賤賊

該政黨於7月7日發佈有關「將軍澳7.21大遊行」資訊之前,並未有與我們溝通,團隊亦毫不知情。該政黨曾潛伏於遊行籌備群組內,隱瞞其身份,令團隊對其目的存疑。我們考慮過與其溝通,但礙於該政黨有失誠信,最後決定放棄協調。
可否講多d無間道果d野?

果班人都話專做鬼鼠野,你睇楊戇q咁有經驗都中招比完錢攪講座仲要比人唱就知,幾驚素人中招
其實當時傾過好多條,包括TG gp好多手足既意見
唔通啦
意見唔怕多
只要理念一志就可以
好,尊重巴打決定,但我諗你都睇清班人手段有幾污糟
樓主, 今次鬧咗雙胞胎, 文宣一定要做到好足夠
尋日唔係 Hang Ng 話兩邊合作番721咩? 後來又發生咗咩事?

而且有咩事都會畀人分化, 要好小心
琴日包括hang ng在內,成班出黎開會,最後大家係贊成自己搞,但歡迎任何人以個人名義參與

本身搵佢地都係想搵個「不反對通知書產生器」,但實在有太多意見叫我地唔好搵佢地、要自己搞,咁咪頂硬上,睇下點申請囉
可否講多d無間道果d野?

果班人都話專做鬼鼠野,你睇楊戇q咁有經驗都中招比完錢攪講座仲要比人唱就知,幾驚素人中招
但係而家咁都唔係辦法
一來佢地又行先, 宣傳唔夠就𠝹哂d 人走, 開火又話分化
如果佢地冇人出, 唔知個 d 又以為冇人支持
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞