[非重口味] 有無人鍾意食納豆?

116 回覆
19 Like 4 Dislike

呢隻牌子唔記得邊盒係唔臭又好味

識食呀喂,呢個牌子最好食真心

我老母喺日本買咗隻牌子係個蓋裝住啲豉油
嗰隻唔知香港有無得賣 都唔臭好好食
不過撈嗰時好似嘔晒白泡咁

係?係香港又未見過呢種包裝
其實係屋企食果陣一撈成家都會話想嘔
你地係當早餐食定係點
一大早起身煲飯覺得好麻煩

我晚餐食咋,未試過一朝早食納豆飯
第一次食係香港買盒納豆齋加包醬食 覺得好撚臭極重口味
後來去日本食早餐有 加埋醬油配飯食又覺得接受到 唔係話好食不過可以正常擺入口

話說香港邊度有和式早餐食

其實我第一次食納豆係食納豆軍艦
我一擺入口已經想嘔返出黎
後來有個朋友同我講納豆撈飯好好食
我唔信 點知佢有日就整左個納豆飯比我
撈左紫菜,蔥,醬油撈好一碗比我
結果果次食完就上癮 完全返唔到轉頭

同問,我都想知邊到有
我試過一兩次但係覺得好苦。係我唔識食定咩?唔係應該甜㗎咩?
成日食
近排鐘意食碎納豆
我試過一兩次但係覺得好苦。係我唔識食定咩?唔係應該甜㗎咩?

好苦? 我又未試過覺得佢苦喎
你係點食?就咁食定有伴其他野到齊食?
成日食
近排鐘意食碎納豆

碎納豆?自己整碎佢定有得買?
唔敢試
邊到有好味納豆賣?
試食過一次 覺得好特別 都算好食
不過應該唔會比錢買
成日食
近排鐘意食碎納豆

有得買,上面有人po咗好多盒出黎個隻牌子有
碎會再易入口d
納豆接受到 但比較中意山藥泥撈飯
btw其實香港邊度有日式早餐同傳統既日本和食?

依啲日本既醃魚我又係好中意食 日本超市都有得賣 有冇巴絲知香港邊度有
成日食
近排鐘意食碎納豆

有得買,上面有人po咗好多盒出黎個隻牌子有
碎會再易入口d

係?係咪得吉之島先有?
行過一田永遠無呢隻牌子
唔敢試
邊到有好味納豆賣?

樓上有個日本妓藝樣果個牌子好食
有多款 呢個牌子我齋食都覺得正
你可以去吉之島搵下
試食過一次 覺得好特別 都算好食
不過應該唔會比錢買

其實比錢都好平,$16.9有三盒正呀喂
納豆接受到 但比較中意山藥泥撈飯
btw其實香港邊度有日式早餐同傳統既日本和食?

依啲日本既醃魚我又係好中意食 日本超市都有得賣 有冇巴絲知香港邊度有

未試過生藥泥撈飯呀
係咪日本先有?我未去過日本

嘩 你幅圖睇完都餓呀
我都好鐘意食呢啲日本和食
勁鍾意食 可以日日都食
加蔥花/紫蘇粉/生蛋黃/豉油撈飯食正到飛起

呢隻好食到痴線,食完返唔到轉頭
我試過自己整納豆
我都會撈蛋食 不過係撈鵪𪂹蛋
好鍾意食,可以一日三餐都食
但食完好憎洗碗,洗極都洗唔乾淨,啲絲愈洗愈多
點先可以洗得乾淨?
自己同老婆都好鐘意食
但係同親人講都話難食到仆街
最近一田有 黑豆納豆賣 都唔錯
京都旅行食早餐試下,覺得好好食,無腥味的納豆撈飯諗起都想食
我通常係撈埋佢入面包豉油同芥辣
就咁齋食

未試過撈其他野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞