香港點解會變軍政府?詳細解說

573 回覆
889 Like 15 Dislike
https://www.facebook.com/960526577368640/posts/2472874086133874?sfns=cl

警方新聞稿已出 歡迎留言

唔好比件事咁快冷卻,傳媒都要睇下市民想睇咩先報

我地繼續炒熱佢,傳媒先有得繼續報
不因人廢言
佢幾柒都好,今次講得啱就係啱
上集搵大埔區議員上嚟都高質
幾好睇
控制特首選出(地下黨員, 比中共控制)->特首任命自己既班子, 班子當然有政治取向, 全部佢既人->監警, 保安局局長, 全部都係佢地既人, 黑警全部都係中共既人, 幫中共做事. 所有親中既人, 犯法完全無事, 例如掌心雷, 蛇齋餅->民制事務局局長控制政府撥款, 派給願意向中共投誠的人->中共投誠的人, 用這些撥款派給奶共派->中聯辦決定奶共派邊個出選, 邊個做什麼位->奶共派控制立法會, 轉頭幫助正苦施政, 通過所有法案
想嘔
有時會諗, 其實係唔係錯方法
就算比你迫到黑警認錯, 然後搵幾個祭旗

傀儡政權, 個本質一樣無變
替死娃娃, 港共無窮無盡
要救香港, 一係港獨
一係普選特首

但普選特首, 根本無意思, 因為用下腦諗就知, 大把方法, 中間做手腳, 一樣係傀儡正苦
講得好岩
覺得好攰

所有野都係佢既人
點同佢地鬥
佢地搵個出來做替死鬼, 比大家下左啖氣
佢地一樣繼續做傀儡政府出賣香港
唔係好明 最後佢講 「呢個情況係咪北京想見到呢...」果幾句係咩意思
唔太了解政治野
架空法律係制度問題,權力之間無法互相抗衡,只可以制度解決

但係全方位攻擊都無錯得去邊
補多句,佢推人做替死鬼件事仲好辦,推前線去死=體系內部崩潰開端
睇完真係覺得整個政府已經唔可以單靠上而下施捨式既改革黎改變,同埋,我有少少覺得林奠其實係真係想焦土香港
緊要野冇人講?係咪太長太深?
文宣?出圖出懶人包啦!
要幫手隨便講
push
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞