熱烈祝賀amd ryzen正式打殘intel!

68 回覆
7 Like 1 Dislike
上次rx480 咪又推到上神枱, 結果呢?

好似仲衰過1060

依個真

之所謂推上神枱因為之前流傳一張勁過GTX980嘅圖
但一推出發現DX11 只係GTX970 之上
但AMD 從來冇講過勁過GTX980
Nvidia GTX1060 推出就真係攞GTX980 旗號宣傳
但其實兩者都不及GTX 980

RX480 係以對未來支援性作賣點,同當時HD5xxx 系列一樣
但DX12 同vulkan game 極少,當時嗰個都係睇到DX11 game 效能唔理想,屌鳩佢廢又熱同嘥電
而且全世界都賣貴晒D 卡,尤其是香港仆街代理商炒埋一份
去Newegg 掉過黎香港都冇咁貴,真係好激氣

利申:到而家都覺得RX480 整體好過GTX 1060

用Evergreen黎做未來性既例子
你係咪黎倒米既

Evergreen一向出名一食DX11 workload就現形

當時Nvidia 冇DX11 卡
我冇話佢強,我只係話攞黎作賣點

而家RX480 係DX11都快返好多
好多game 對1060都有返優勢,加上部份game 入面1060 6GB VRAM 會導致 rendering distance 細過8GB 480, 先令到480睇上黎慢左
利申:AMD fanboys
見四處都是intel,自然抬頭會心微笑, 
用intel已是對他們最大懲罰. 
再用4c8t玩遊戲,露出一張滿足表情, 
可憐不知核心數比不上一樣價錢的ryzen, 
人生最苦就是自己吃屎吃出一個滿足表情. 

一邊用handsfree和老婆講交談, 
同時skype二奶,google latitude留意其他情婦位置, 
再由facebook觀看準情婦的動態

ryzen同步多工,可超頻在不敗之地. 
試想想晚上識了一位美女, 
轉到酒店你有西不插找電源插intel cpu嗎? 

遊戲?有了ryzen玩的不是遊戲,是女人.

Amd ryzen,掌握一切,生活智慧.
有無話幾時出?

2/28 nda uplift
3/2 hard launch
有無話幾時出?

2/28 nda uplift
3/2 hard launch(usa)
HK唔知,出左出炒左先
想問3月2香港係咪已經有貨有得賣啦?定3月2岀要再等一排先有得賣
打算近期內岀機

三月二日當然係講美國先, 當然其他國家都可能有
但香港睇怕都遲, 第一水應該仲要食埋炒價
Intel快d降價

好似仲衰過1060

依個真

Nvidia GTX1060 推出就真係攞GTX980 旗號宣傳

RX480 係以對未來支援性作賣點,同當時HD5xxx 系列一樣
但DX12 同vulkan game 極少,當時嗰個都係睇到DX11 game 效能唔理想,屌鳩佢廢又熱同嘥電

想問問, newegg 係唔係只係用到美國信用卡? 如果係咁點買到?

好似仲衰過1060

依個真

想問問, newegg 係唔係只係用到美國信用卡? 如果係咁點買到?

係,要揾代購(唔係代運,要畀錢佢地幫手買埋,當然又多一層手續費)

好似仲衰過1060

依個真

係,要揾代購(唔係代運,要畀錢佢地幫手買埋,當然又多一層手續費)

都係amazon+代運最抵
intel識做既就下年出隻張勁1倍
留名等睇插反拗彎針腳

Intel諗出嚟慳自己成本嘅LGA縮數嘢竟然會畀人當優點, 我諗佢自己都估唔到
留名等睇插反拗彎針腳

Intel諗出嚟慳自己成本嘅LGA縮數嘢竟然會畀人當優點, 我諗佢自己都估唔到

LGA都有人吹奏
留名等睇插反拗彎針腳

LGA都有人吹奏

可能間公司人地有份呢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞