熱烈祝賀amd ryzen正式打殘intel!

68 回覆
7 Like 1 Dislike
黎緊仲有個Zen+架構
好似比Zen再快30%

source: AMD PPT
美國intel……屌屎忽!屌咗十年,全國鳩頭犯有牙膏死罪!美國amd……隨街屌死intel i7!衣冠禽獸!美國intel……徹底滅亡!等候人道毀滅!全公司死清光!殺呀!殺到爛臭屄intel,電腦大爆炸!時辰未到……

點解覺得D台詞好熟

電腦大爆炸
上次rx480 咪又推到上神枱, 結果呢?

好似仲衰過1060

dx12好過1060
美國intel……屌屎忽!屌咗十年,全國鳩頭犯有牙膏死罪!美國amd……隨街屌死intel i7!衣冠禽獸!美國intel……徹底滅亡!等候人道毀滅!全公司死清光!殺呀!殺到爛臭屄intel,電腦大爆炸!時辰未到……

in AMD we trust
一日未出一日都唔敢肯定

好似仲衰過1060

依個真
留名等睇單春殘廢

ching, cpumark分係單春架喎

好似仲衰過1060

依個真

之所謂推上神枱因為之前流傳一張勁過GTX980嘅圖
但一推出發現DX11 只係GTX970 之上
但AMD 從來冇講過勁過GTX980
Nvidia GTX1060 推出就真係攞GTX980 旗號宣傳
但其實兩者都不及GTX 980

RX480 係以對未來支援性作賣點,同當時HD5xxx 系列一樣
但DX12 同vulkan game 極少,當時嗰個都係睇到DX11 game 效能唔理想,屌鳩佢廢又熱同嘥電
而且全世界都賣貴晒D 卡,尤其是香港仆街代理商炒埋一份
去Newegg 掉過黎香港都冇咁貴,真係好激氣

利申:到而家都覺得RX480 整體好過GTX 1060

好似仲衰過1060

依個真

Nvidia GTX1060 推出就真係攞GTX980 旗號宣傳

RX480 係以對未來支援性作賣點,同當時HD5xxx 系列一樣
但DX12 同vulkan game 極少,當時嗰個都係睇到DX11 game 效能唔理想,屌鳩佢廢又熱同嘥電

用Evergreen黎做未來性既例子
你係咪黎倒米既

Evergreen一向出名一食DX11 workload就現形
唔夠一星期咋,快d出啦

好似仲衰過1060

依個真

用Evergreen黎做未來性既例子
你係咪黎倒米既

Evergreen一向出名一食DX11 workload就現形

當時Nvidia 冇DX11 卡
我冇話佢強,我只係話攞黎作賣點

好似仲衰過1060

燈死左
好記得高登有人見到rx 480得插頭吹到功耗得120w
btw
今次software有跑分
點似rx480當跑分求期整個ash of singularity當跑分
熱力表演隻宇不提...

TDP AMD比Intel同核同線都要低
理論值係咁寫,咁你自己諗下
想問3月2香港係咪已經有貨有得賣啦?定3月2岀要再等一排先有得賣
打算近期內岀機
想問3月2香港係咪已經有貨有得賣啦?定3月2岀要再等一排先有得賣
打算近期內岀機

你不如落腦場問下可能仲實際
希望AMD生生性性
利申:6代I5
熱力表演隻宇不提...

就算發熱量真係高過intel
錫銲導熱同佢把幽靈扇既溫度表現都屌打intel垃圾散熱膏加把垃圾扇
熱力表演隻宇不提...

錫銲導熱同佢把幽靈扇既溫度表現都屌打intel垃圾散熱膏加把垃圾扇

呢個真
唔換唔得
熱力表演隻宇不提...

呢個真
唔換唔得

同埋把扇個樣真係好好J
[quote]上次rx480 咪又推到上神枱, 結果呢?

好似仲衰過1060

燈死左
好記得高登有人見到rx 480得6pin插頭吹到功耗得150w
btw
今次software有跑分
點似rx480當跑分求期整個ash of singularity當跑分[ /quote]
Ryzen就算啦,唔買都買左 反而想等vega,如果上半年唔出我都迫住要買番n記
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞