白衫狗: 只需一名軍裝警務人員出示委任證

297 回覆
1829 Like 7 Dislike
好撚型呀,屌你
識法例肯讀書就唔撚洗做狗啦
佢地個腦淨係諗住點打鳩市民咋
push
你哋認唔到唯唯?佢為咗其他手足不惜冒警啊
大力推
軍裝係指恤衫個隻
除咗恤衫以外 就分類為叫特別小組 速龍 攝影隊 都係
所以除咗軍裝 係全部都要有委任証
警察通例都唔可以抵觸警隊條例

睇返232章18條
每名警務人員均須獲發委任證,作為其根據本條例獲任用的證據。

軍裝一個出示就得?你通例話啫,條例大過通例喎
你唔曬Pass 點作為據本條例獲任用嘅證據啊
我無野講 我要見律師 唔好兇我 我無野講
獲發唔同出示
Push
唔出示證據,咁證明係據警隊條例獲任用啊

小學生都識同老師講,我做咗功課不過冇帶啦,警察通例係內部指引,唔抵觸警隊條例先有效

232章46條
警察通例
(1)除第(2)款另有規定外,處長可不時發出他認為適宜於管理警隊、使警隊有效率地履行職責及達致本條例的目的和規定等的命令,而該等命令亦可對第45條指明的任何事項作出規定。
(2)根據本條訂立的任何命令須稱為“警察通例”(police general orders),並且不得抵觸本條例或根據第45條訂立的任何規例
警察通例都唔可以抵觸警隊條例

睇返232章18條
每名警務人員均須獲發委任證,作為其根據本條例獲任用的證據。

軍裝一個出示就得?你通例話啫,條例大過通例喎
你唔曬Pass 點作為據本條例獲任用嘅證據啊
獲發唔同出示
唔出示證據,咁點樣證明係據警隊條例獲任用啊

小學生都識同老師講,我做咗功課不過冇帶啦,警察通例係內部指引,唔抵觸警隊條例先有效

232章46條
警察通例
(1)除第(2)款另有規定外,處長可不時發出他認為適宜於管理警隊、使警隊有效率地履行職責及達致本條例的目的和規定等的命令,而該等命令亦可對第45條指明的任何事項作出規定。
(2)根據本條訂立的任何命令須稱為“警察通例”(police general orders),並且不得抵觸本條例或根據第45條訂立的任何規例
Push
唯唯深入敵陣 混入班狗度做uc
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞