傳真社記者: 發現林鄭涉嫌違反西九條例!

246 回覆
207 Like 1 Dislike
(傳真社21日電) - 傳真社在1月24日以《公開資料守則》向西九管理局要求索取局方的《採購指引》資料,包括《貨品及服務採購指引》、《局限性招標或單一招標的貨品及服務採購指引》以及《基本工程項目採購程序》。傳真社最終於今天(2月17日)下午約4時取得上述資料,涉及共100頁文件。經傳真社記者詳細審閱文件後,發現時任政務司司長林鄭月娥及西九管理局在沒有招標下「直接委聘」嚴迅奇,涉違反《程序》列明的「採用單一或限制性招標的條件」(the criteria for determining when Restricted or Single tendering can be used)。
為左閪鳩故宮可以去到好盡
傳真社好波
要告得入689,首先唔可以俾撐佢既林鄭做到特首⋯
唔俾林鄭做到特首,宜家最大可能只係係佢西九件事証明佢違反條例⋯
搵人告佢啦
唔好停
重唔有咁大煲咁大?聽日上唔到頭版我當佢真係內定賽果
傳真社好撚堅

你估好似其他人咁喺人地門口影張相就當自己做咗轟天大事咩?

其實依家嘅香港嚟睇
就算佢係明犯規
大陸要保佢,你都好難咬佢食
梁振英夠收受利益啦,咪又係無法無天

咁就要睇香港人會唔會煲大佢啦⋯

上次唐唐都係因為一單N年前既野搞到支持度跌左7-8%

其實依家嘅香港嚟睇
就算佢係明犯規

咪臭係
壹週刊聽日都有佢專題,唔知爆咩

其實依家嘅香港嚟睇
就算佢係明犯規

咁就要睇香港人會唔會煲大佢啦⋯

上次唐唐都係因為一單N年前既野搞到支持度跌左7-8%

今時唔同往日啦 大陸唔會再理你地啲民意
黨說了算

有方法都要試
單料出左成個鐘⋯無一份報紙出過報導⋯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞