廣東省規劃:粵港澳3年內建立信用評分制度

464 回覆
29 Like 2557 Dislike
港共要過送中根本係利用黎同大陸制度接軌
肯定係黎緊張八達通卡度加料
全民拒換八達通到底可唔可行
即刻推唔好等
好波 文宣組可以做野了
玩夠未呀中共
驚香港唔夠亂?
建你老母咩
ok
唔洗8達通啦 新既身份証已經加左
講個笑話畀大家聽
中共守信用
屌你啦 支那有咩資格干涉香港內政
呢個要大肆宣傳
平時港豬既藉口就係「唔關我事 反黎做咩」
依家搞埋佢地 300萬人上街不是夢
信息你老味資料
屌你老母 共產黨打到來
哇仆街
被納入失信被執行人名單的,以下行為被禁止:「(一)乘坐交通工具時,選擇飛機、列車軟臥、輪船二等以上艙位;[註 2](二)在星級以上賓館、酒店、夜總會、高爾夫球場等場所進行高消費;(三)購買不動產或者新建、擴建、高檔裝修房屋;(四)租賃高檔寫字樓、賓館、公寓等場所辦公;(五)購買非經營必需車輛;(六)旅遊、度假;(七)子女就讀高收費私立學校;(八)支付高額保費購買保險理財產品;(九)其他非生活和工作必需的高消費行為。」[11]同時,在「在政府採購、招標投標、行政審批、政府扶持、融資信貸、市場准入、資質認定等方面,對失信被執行人予以信用懲戒。」[12]而針對前文中提到的信用評等等,至今在中國大陸仍無任何法律依據。[13]

評你老母咩支那豬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞