[窮撚&新手專區] 油卡折扣/油劵分享暨集中討論 4

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
都收唔到email
圖4點入手?
收唔到呢個email
恒生信用咭自己寄黎
你可以打上 Card center 問
新牌仔入

有冇邊間邊張油卡最平? 中石化都ok
話說行大欖派中石化油卷,普通400送90,超級400送120
有無得跟平日嘅-2.8/3.5
冇,我今日用400送90卷,計返數應該係每升-3.1
其他公司都差唔多
邊到仲有大星星卷派...
可能唔用油卷,直接入中石化仲抵,有時唔洗油卡都直減-3.5

不過我係入中石油,一樣減-3.5
3.5 好過
師兄好似計錯數
$17.94油價
-$0.9 基本discount
———-
$17.04 折實油價/L

$400 — 23.47L
$60 油券 —- 3.52L

入兩轉先有$100現金券送
(23.47+3.52)x2 = 53.98L

$100現金券係用原價計
$100 —- 5.57L

總數 59.55L
$800 —- 59.55L —- $13.43/L

discount -$4.51
就咁入阿叔都會送多你55蚊油.
再問阿叔俾咗幾張55蚊卷.

所以我諗, 其實啲油卷係人哋用嘅,
張卷冇code冇記認, 其實可以重用.
咁阿叔有時會留起益吓人咁.
[Shell] 優惠指數 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
(優惠期至10月31日)

Shell Bonus Card + 恒生信用咭 coupon

1. Shell Bonus Card 本身每升減$0.9
2. 貴為 Shell Bonus Card 客戶,會收到推廣電郵(圖一),入 $750 送 $100 油券,click 條 link 登記(圖二)就可以,推廣完後2個月左右就會收到油券(圖三)
3. 配合 恒生咭優惠券 coupon 使用,$400 送 $60(圖四)

夾埋每升減到 $4.89(圖五)。仲未計 Shell 積分。

師兄好似計錯數
$17.94油價
-$0.9 基本discount
———-
$17.04 折實油價/L

$400 — 23.47L
$60 油券 —- 3.34L 用原價計先啱

入兩轉先有$100現金券送
(23.47+3.52)x2 = 53.62L

$100現金券係用原價計
$100 —- 5.57L

總數 59.55L
$800 —- 59.21L —- $13.51/L

discount -$4.43

更正

計埋用分換Coupon
4000分換$150 = 8.36L
入$800有800分
8.36L / (4000/800) = 1.67L

當你平時入開夠分換

$800 —- 60.88L —- $13.14/L

Discount -$4.80

同樣方法計貴油 -$5.18
你連-$0.9都無?
你去邊間送55咁好? 我去果D平油都係送50咋喎
同問
$0.9
感覺上入中石油好D,之前係shell宜家用esso油
少行隧道冇油卷
就咁用油卡邊間抵d?
定都係間唔中行一轉拎下
我驚行一轉分分鐘唔夠cover來回程油錢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞