網店創業問題 求助

74 回覆
0 Like 1 Dislike
其實用其他platform (IG/Facebook)已經夠
唔洗自己整個 咪哂錢啦
你整個online payment 聽落幾好聽
但好難儲到d人買野 你睇下HKTVmall 係咁燒錢

利申:我自己做過。幫其他公司做過

本身做緊淘寶個體戶,營業額成年都有250萬左右,所以想開番個網頁做埋本地生意。shopline睇過,雖然簡單 但係版面唔多靚

有得揀ATM, 香港人實揀禁機過數, 有張入數紙先會安心,
我offer PAYPAL/信用卡收錢, 同佢地講手續費我bear , 佢地都係唔會用

其實paypal仲安心過入數字
有咩唔鋸唔滿意你就開你case
多數都拎得返錢添
過數你有咩唔滿意只有企左係度

做客用PayPal有保障,做商家先唔鍾意。手續費貴又保障麻麻
其實用其他platform (IG/Facebook)已經夠
唔洗自己整個 咪哂錢啦

本身做緊淘寶個體戶,營業額成年都有250萬左右,所以想開番個網頁做埋本地生意。shopline睇過,雖然簡單 但係版面唔多靚

我offer PAYPAL/信用卡收錢, 同佢地講手續費我bear , 佢地都係唔會用

多數都拎得返錢添

做客用PayPal有保障,做商家先唔鍾意。手續費貴又保障麻麻

但係香港人成日見到paypal個畀錢logo就走人
明明paypal畀錢好撚有保障
反而係商家佬條氣好唔鋸,有時個客玩野開你case判你輸,明明係客問題
好似有唔少digital marketing行家

我地連登digital marketer有個telegram group
歡迎入黎吹水

https://web.telegram.org/#/im?p=g163264927
唔洗自己整個 咪哂錢啦

多數都拎得返錢添

但係香港人成日見到paypal個畀錢logo就走人
明明paypal畀錢好撚有保障
反而係商家佬條氣好唔鋸,有時個客玩野開你case判你輸,明明係客問題

外國好多scammer 不過香港就唔驚既, 報警拉9佢 (但其實香港都無人肯用)

我ig/Fb/網頁都開哂 生意都麻麻
求教路

我都麻麻,太多同類

我暫時開左IG,0生意
D follower 大部分都係ig shop

太多人做 僧多粥少
D人又懶交收
寄又怕你呃佢

用緊第2個平台有人問下囉
Ig shop死撚梗

Ig 太多昆人,下下要面交好難就時間地點,香港到依家都無一間公司學淘寶做中間人收款,非常落後

太多MK學生仔亂賣野真係害死IG SHOP
面交唔難解決, 我通常包佢地郵順豐自取$15
因為投資大回報慢, 所以無人肯搞, YAHOO咁有優勢都死唔搞
淘寶因為有黨支持先企得咁穩

所以好多人創業都係觀塘工業區開實體店,再主打網上買郵寄,香港人心理有鋪頭可以追先會上網買
難聽d講句,賺香港人錢真係好撚難 ,最仆街都係d撚樣昆人,中過一次招真係唔會再香港小店網購
難聽d講句,賺香港人錢真係好撚難 ,最仆街都係d撚樣昆人,中過一次招真係唔會再香港小店網購

paypal好處就係依度
買家被騙9成9都拎得返錢
但偏偏香港唔興

paypal好處就係依度
買家被騙9成9都拎得返錢
但偏偏香港唔興

普遍MK仔小學雞生意手段, 無貨扮有貨, 死拖爛拖, 一係假野當真賣
求救 係 http://hostingspeed.net 買左個網址,
想問下點樣可以連入去外國既host?
WP ADMIN 會去左404 入唔到去...求救呀

WP ADMIN 會去左404 入唔到去...求救呀

係唔係咁樣連個Domain過去host? 做左都係無反應
推推 有無網頁高手
推推
有冇d免費網頁?有個版面冇任何功能都得架啦

要黎做咩?
要logo design 可以搵我,有間微型advertising agency

telegram http://t.me/scottish_salmon
有無bro識整
有冇d免費網頁?有個版面冇任何功能都得架啦

Tumblr,Wordpress.com 自己買個domain
有好多外國網都係咁
前提你要識改佢地個theme
要logo design 可以搵我,有間微型advertising agency

telegram http://t.me/scottish_salmon

How much for a logo?

可以用佢nameserver, 之後dns指返去你個ip
唔識就最好搵人做
第日有咩事成個網死左你又唔識fix既話,最後咪都係影響你個reputation

可以用佢nameserver, 之後dns指返去你個ip
唔識就最好搵人做
第日有咩事成個網死左你又唔識fix既話,最後咪都係影響你個reputation

卡左好耐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞