[Switch] 火焰之紋章 | FIRE EMBLEM 風花雪月 討論區

1001 回覆
29 Like 5 Dislike
可能就係唔知版本分別只有封面先賣咁平
日版中字 咁同港版有乜分別
啲字有冇中文吖請問?
eshop寫左日版有中字啦

メーカー
任天堂
ジャンル
シミュレーション / ロールプレイング
配信日
2019年7月26日
対応言語
日本語, 英語, スペイン語, フランス語, ドイツ語, イタリア語, 韓国語, 中国語

https://ec.nintendo.com/JP/ja/titles/70010000007607
深水埗未有貨
月頭去其他鋪頭訂都係話699
冇錯
有無人評價好唔好玩
第一次有興趣呢個系列
問咗日版應該係封面唔同 入面有中字
啱啱電氣買咗最後一隻 買完佢就落咗架 不過買咗499。。。
呢間野變左垃圾好耐
有冇巴打知灣仔188有冇
日系TRPG祖師爺
美版係有美日語音, 都係有中文字幕
應該所有版本一樣, 係包裝唔同
葵芳有未
全聽日
根據偷跑咗嘅歐美版 今集評價好似幾好
反正火紋就算好似if咁劇情垃圾 戰棋嗰part都係好玩
有咩加

常見問題

Q: 日港美歐版有咩分別, 咩版先有中文?
A: 封面有分別, 內容/對應語言一樣, 全部都有中文, 留意日版送FE卡牌特典一張, 港版送FE滑鼠墊, (待實際測試-> FE Heroes特典 不限遊戲版本用非香港及已連動FE Heroes嘅 Nintendo Account claim coins 就得)

Q: 特別版包唔包DLC PASS?
A: 唔包

Q: 遊戲內容有幾長...?
A: 玩晒全部野據稱要200粒鐘

Q: 揀邊個學生有咩分別?
A: 後半部劇情係唔同架! 即係話玩晒全部劇情要玩隻game 三次 (另外仲有隱藏路線)

Q: 行貨定價係幾多?
A: HKD 429, 街價應該平少少 https://store.nintendo.com.hk/70010000021361
貴過429唔好買
唔好助長炒賣歪風
之前去日本見到d game既下載卡好正好想買
但d game係香港已經買左
AUS?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞