[Switch] 火焰之紋章 | FIRE EMBLEM 風花雪月 討論區

1001 回覆
29 Like 5 Dislike
我估
應該有角色係非學院角色, 仲可能有敵角變節過黎
唔使咁快諗定,係學院篇睇定啲先
唔係一開波就揀線咩
好似玩左一個鐘先揀
無所謂啦, 最後都會玩晒three houses吧
然後True ending DLC (ry
吹到咁多內容又一game四線咁佛心
唔通真係喺FEH cap水呢邊用
有幾個preview 話係'zelda breath of the wild moment' for the fire emblem series 呀
睇住FE 覺醒之後 ,好多人玩
諗諗下,都合理,無其他game 咁多包袱
FE 可以集集換一批主角,靚人設,聲優,玩戀愛元素
印象中劍盾都有人咁講
希望今作大賣之後多啲資源可以兩年一作
劍盾係舊年leak有人話有啲似botw嘅位
而你睇今次個wild area應該會明佢想講乜

FE係啲人玩完頭十幾廿個鐘嘅preview講
有唔同嘅
FE出晒review copy 比媒體
劍盾剩係出左幾條trailer
開始overhype
各學級不能說得分別是黑鷲的Hubert, 藍獅子的Dedue, 金鹿的Hilda
其實三邊有無話兵種有咩分別?我見佢地話今集轉職自由度好大?

利申騎士控
好難就咁答你喎 不如上youtube睇下
好玩?
神作
等睇前半部就悶走大半人
「搞成個星期先打得一場ON9模擬戰」
然後平價入2手
多數出前一星期至一個月好多game post都係咁
習慣就好
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1neTyBmgG5qmZIiAfWWXnYViAWTmB2JovoUSCJGY8Oyg/edit#gid=0
有人整咗個planner,包晒兵種同技能適性,同埋喺其他陣營挖角嘅條件
驟眼睇黃色最適合玩全騎,不過我估就算唔擅長,頂多只係花多啲時間練

BTW今集敵人都識用戰技,萬一撞正張map係要做鳩啲騎兵的話…
可唔可以隨時横向轉職?
不過claude 一定係配龍
pass咗考試就隨時橫轉得
識玩一定係全飛可惜今集飛馬冇杖
我呢垃圾剩係識昇重甲兵, 頂死果D 一兩格通道
再一堆弓,法後面射射射
長板橋戰術
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞