[你問我答]吉野家

351 回覆
25 Like 7 Dislike
啲牛肉汁係咪由開鋪用到簡鋪執笠為止

係開新鋪既時候會係其他分店收集牛汁再放晒落新鋪既牛爐 再會煮一d叫煲湯牛肉既牛 d牛煮完無掉晒唔用 之後煲新既牛湯就會用得 好似係
啲牛肉汁係咪由開鋪用到簡鋪執笠為止

係開新鋪既時候會係其他分店收集牛汁再放晒落新鋪既牛爐 再會煮一d叫煲湯牛肉既牛 d牛煮完無掉晒唔用 之後煲新既牛湯就會用得 好似係

之後牛湯就會每晚隔渣重用 之後日頭用緊個時會落返原汁等佢唔會煲乾 好似係
樓豬有45蚊個鐘應該係旺鋪同做左幾耐下
利申 返左3年pt妹 係公司最底層既垃圾 公司正一大垃圾唔明點解仲有咁多全職返工

聽聞請outside 出手高過同職位係度做幾年野
當係度付出d 全職係死既

我就係經典例子 年年請新人都高人工過我 仲要有得揀位企 抵無pt返 重點係我個間係旺鋪忙到hihi 人工得個32.5
雞飯個雞汁係咪一向比好少 唔另外加雞汁覺得唔夠味

其實落汁有曬標準
唔夠汁可以問佢拎 牛汁雞汁係可以任拎架
利申 返左3年pt妹 係公司最底層既垃圾 公司正一大垃圾唔明點解仲有咁多全職返工

我就係經典例子 年年請新人都高人工過我 仲要有得揀位企 抵無pt返 重點係我個間係旺鋪忙到hihi 人工得個32.5

講真hea鋪32.5我覺得接受到 旺鋪都咁不如唔好做 又唔係特別好做
有次去沙田食芝士竹崙煱
無左舊粟米
但大圍果間有
係咪比人偷食左
有次去沙田食芝士竹崙煱
無左舊粟米
但大圍果間有
係咪比人偷食左

偷食就唔會既 set個時唔小心俾少左姐

講真hea鋪32.5我覺得接受到 旺鋪都咁不如唔好做 又唔係特別好做

真心32.5覺得自己好cheap 返工同賣命無分別 仲要係同事唔⼃⼂⼀⼁乛⼀

真心32.5覺得自己好cheap 返工同賣命無分別 仲要係同事唔合作 一個人炒二個位啊老細
成日食,幫推,炮台山個間都食左十年有多
屌個次食雞飯一滴雞汁都冇 係落都冇落到
同個阿姐講返佢竟然答我:下次早講啦
做過吉野家廚房 屌你後排唔係人做 乜撚都我做晒 前排咁輕鬆企兩個都唔知做乜鳩 人手分配錯到仆街
做過吉野家廚房 屌你後排唔係人做 乜撚都我做晒 前排咁輕鬆企兩個都唔知做乜鳩 人手分配錯到仆街

識做一定係做後排
只可以咁講
屌個次食雞飯一滴雞汁都冇 係落都冇落到
同個阿姐講返佢竟然答我:下次早講啦

屌柒佢咪得
邊爐啲烏冬點解轉咗就咁一包急凍烏冬
以前係淥咗一淥先俾你
有同事幫手答真係好
以前係淥咗一淥先俾你

想俾你自己控制煮到咁淋
以前係淥咗一淥先俾你

想俾你自己控制煮到幾淋
濃湯支濃縮汁邊到買
濃湯支濃縮汁邊到買

街冇得買
牌子係豐泉
你識唔識葵廣個間吉野家 入面個女經理? 佢好似楊秀惠 好似 係衰無波
當年15歲有返過part time,當年我返係$21一個鐘,都應該7/8年前,宜家睇返原來好耐野都冇轉到
究竟係 條撚準備 定 瞄撚準未

條撚準備 一定係
豚肉飯好正
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞