陳雲:五區公投(我們)不會做

54 回覆
1 Like 6 Dislike
//但甚麼是「五區公投,全民制憲」?

「五區公投(我們)不會做的。」陳雲答。

即使五區成功進入議會都不會做?

「『五區公投』的意思是:當永續基本法不能通過,就五區一齊辭職,用民意壓逼中共。但若連這麼好的議程(永續基本法)中共也不通過,那公投的結果,中共也不會通過。」

「所以五區公投不會做。一做,結果就是揸槍。一係就咁樣,」他做出槍的手勢,指向記者。「一係就咁樣。」他指向自己。

這說法難免令海量的熱普城支持者驚覺跟車太貼。本專題訪問的熱普城支持者,就無一不以為「五區公投」是會確實執行的計劃。不僅如此,就連熱普城的其他候選人,也曾經說過五區公投,會搞[25]。//

Link: https://www.facebook.com/standnewshk/posts/1233718693380415
佢咁講係增加推五區公投嘅籌碼

令到中共更容易接受永續基本法呢個motion

毓民畀呢件青山病人累輸
唔知隔離登班打手要點兜
投票前撕毀政綱

真係前無古人, 後無來者

唔係呃選票係乜?

無恥程度超越支共

智將也
鄭松泰@城市論壇:我入到去會即刻辭職㗎!
這說法難免令海量的熱普城支持者驚覺跟車太貼。本專題訪問的熱普城支持者,就無一不以為「五區公投」是會確實執行的計劃。不僅如此,就連熱普城的其他候選人,也曾經說過五區公投會搞

喊撚晒口話入到完辭職之後係後生仔世界😂

議席已袋
退出社運,仲要豆四年人工,不了
毓民畀呢件青山病人累輸

其一啦, 毓民本身都係自取其敗的:

https://www.youtube.com/watch?v=-R7h5i350wI

三賤黨依家對呢單野好似失左憶

喊撚晒口話入到完辭職之後係後生仔世界😂

議席已袋
退出社運,仲要豆四年人工,不了

講到明競選政綱將會零完成
仲衰過689
名符其實「騙取議席」

急咩姐?!

https://youtu.be/lGDrrSDZzNY
睇d白卡黨死撐真係一種享受
其實同戴耀廷話佔領中環只係威脅大陸嘅手段係咪一樣?
但係至少佔中都真係出現咗
五星難度挑戰: 晌依個post搵熱普城支持者.
五星難度挑戰: 晌依個post搵熱普城支持者.

熱狗不敢面對
其實同戴耀廷話佔領中環只係威脅大陸嘅手段係咪一樣?
但係至少佔中都真係出現咗

佔中其實都無出現

佢地係佔鐘

屌你啦928關佢撚事咩
夜晚仲比人屌叫佢提早佔中
到最後都冇入過中環
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞