入地核難啲定去太陽難啲?

61 回覆
2 Like 0 Dislike
入地核易D,向下就可以,太陽成為日移動,好難瞄準

...
認真答

如果淨係飛到超近太陽
唔使入去

Solar Probe Plus or Solar Probe+, previously NASA Solar Probe, is a planned robotic spacecraft to probe the outer corona of the Sun.[2] It will approach to within 8.5 solar radii (5.9 million kilometers or 3.67 million miles) to the 'surface' (photosphere) of the Sun.

Launch date: July 31, 2018 (planned).

nasa 已經做緊

話明想入去冇得咁嘅
柒到地核

所以答案係地核
柒到地核

所以答案係地核

地核有地底人?
地核有地底人?

撒旦扑緊野
地核有地底人?

唔好咁大聲
去太陽要先去其他星體附近,再靠引力fing去太陽
不過去地核應該難啲,因為仲未有方法

去太陽要先去其他星體附近,再靠引力fing去太陽
不過去地核應該難啲,因為仲未有方法

相反係去遠d既星球 先用到引力
依加連去海底最深都未做到

...

呢個好笑
依加連去海底最深都未做到

你未免對呢方面知識太貧乏

...

呢個好笑

香港有個組織已經登陸過太陽 所以其實啊難
香港有個組織已經登陸過太陽 所以其實
入地核難啲
金正恩上兩年已經成功登陸太陽
太陽
引力影響要計得好準 錯少少都唔會飛到去太陽
唔好用你大既概念去諗太陽好易去
可以既話一早射曬啲垃圾核廢料上太陽啦
去太陽會易d。去太陽的軌道可以靠電腦計算,火箭上面都可以搭載電腦,在前往太陽的路上不停修正軌道;其次可以火箭可以用太陽能系統,解決一部份能量需要,而推進劑方面,可以用分離式火箭,進入太空之後,可以關閉推進引擎,利用慣性飛行,將推進劑用曬做修改修正行路,將消耗減到最少。而且,太陽引力可以幫火箭加速飛向太陽。所以,飛向太陽靠現今科技我認為可行,剩下的是飛行時間問題。之所以未有國家做到,應該係因為咁做唔符合經濟效益。

反觀挖向地核,靠現今及時反而難實現,現在最深的人工洞應該沒穿過地球最表層的地殼(有錯請補充),要向下挖的話,將會消耗比去太陽更多的人力物力和時間,科技。

具體點解我都唔知點講@@。不過我唸樓主聽到呢度應該都心裡有數了。

有錯請指出,
暫時鑽得最深嘅洞穴深12000m
連地殼嘅一半都冇
去太陽會易d。去太陽的軌道可以靠電腦計算,火箭上面都可以搭載電腦,在前往太陽的路上不停修正軌道;其次可以火箭可以用太陽能系統,解決一部份能量需要,而推進劑方面,可以用分離式火箭,進入太空之後,可以關閉推進引擎,利用慣性飛行,將推進劑用曬做修改修正行路,將消耗減到最少。而且,太陽引力可以幫火箭加速飛向太陽。所以,飛向太陽靠現今科技我認為可行,剩下的是飛行時間問題。之所以未有國家做到,應該係因為咁做唔符合經濟效益。

反觀挖向地核,靠現今及時反而難實現,現在最深的人工洞應該沒穿過地球最表層的地殼(有錯請補充),要向下挖的話,將會消耗比去太陽更多的人力物力和時間,科技。

具體點解我都唔知點講@@。不過我唸樓主聽到呢度應該都心裡有數了。

有錯請指出,

@你老母

有錯請指出,

@你老母

人地打咁大段野你屌佢個@@

有錯請指出,

@你老母

人地打咁大段野你屌佢個@@

@佢老母

起哄完未,洗唔洗我say sorry
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞