【藍白旗】我地要融入群眾 暗號先係最重要 唔好要旗

89 回覆
100 Like 81 Dislike
冇錯,好認同樓主嘅睇法

旗幟都係建基於歷史,民族嘅共同回憶同埋對國家嘅期望/精神

所以唔應該一開始就咁執著要用咩設計,
反而要諗下搵一樣嘢係可以引起最多人共鳴嘅

如果冇,咪慢慢建立一個標記囉

令到最多香港人都認可嘅話,咁呢個就已經係真正嘅香港旗
其實自由閪都夠啦
可唔可以搵人整支旗俾英國旗婆婆揮舞下

呢支最靚
講真其實黃色好難carry
呢個時候仲想有人出嚟 = 送人去死
一條煽惑暴動已經收你皮
仲要連埋屋企人俾中共搞

真係有才能既人,我寧願遲啲先出現
而家要做既,應該係用群眾既力量去造一個適合英雄生存時勢出嚟
真心不讚成旗. 被人有位入, 又不是個個讚成. 太早了.
認同

現階段symbol 比實體旗更重要
小心俾位人入話係顔色革命
Push
明知會畀位人入就唔好做
整旗既你對得住做文宣既巴絲?
民意係四大訴求
定係支持你整顔色整旗?

分清楚係你想要定人地想要
醒下啦
貞德最後都比人燒死,但佢帶領成但革命
依家香港其實好似清末時期
所謂晚清改革,實際上偏偏好多皇族內閣,滿州人為主
依家正正好多梁啟超呢d泛民主派係到求清朝開會搞君主立憲,人地就話9年時間預備,不斷拖延
香港人就不斷請願,遊行,岀書,輿論界求慈禧開會討論預備立憲,要真立憲
直到恍然明白到根本無可能求專制政體會俾真民主人民,明白清朝已無藥可救先支持革命派

相信搞得旗幟,象徵性的手捉會明我講咩
依家支那經濟會不斷差,外國都知支那信唔過
依家寄望最好g20傾唔成,美國keep打壓支那,香港先有岀路

btw支持,但好多人根本未醒
問題係怕香港人 什至國際社會都唔支持
美國國會出聲都係叫我地要按基本法有普選
你一黎就跳step去到雙普選後既野會少好多人支持
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞