「道歉運動」對唔住,阻到你,真係好對唔住。

709 回覆
5594 Like 66 Dislike
依到係咁諗, 唔等於連登以外既人覺得件事真係咁重要
好多人覺得遊行完, 件事就完左, 你再搞其他野阻到人就係唔岩
依加係個活動既主旨係 官迫民反, 影響到你抱歉, 但不得不做
有效呀~~ 我見好多中間派都話睇到感動!不過,若果再多D人去,效果會更佳!
面對事實與付出代價,才是真道歉
港共林鄭道歉只係鳩up
道歉時露出
俗稱《道歉法》的《道歉條例草案》將涵蓋所有民事法律程序,適用於官員及專業人士,
訂明道歉法律後果,法例訂明道歉不構成承認過失或法律責任,亦不會因某人道歉,
令保險或彌償合約提供保障受影響,條例同時賦予法庭及審裁處酌情權,若道歉內容是訴訟唯一證據,法庭或審裁處可將之列為不利道歉者證據,平衡申索人法律權益。
辯論條例草案修正案時,有議員支持道歉法訂立,
但也有民主派議員擔心,
條例通過後會有濫用情況,甚至出現非真誠道歉,變相成為卸責條款。
律政司司長袁國強在二讀發言時稱,有關法例希望鼓勵爭議各方按意願作出道歉,促進排解爭端,而政府在草案中已加入修訂,保障行使酌情權時屬公平公正和顧及公眾利益,又指如取消酌情權,會引起草案可能違憲的法律風險。

林鄭
https://hk.news.appledaily.com/local/daily/article/20170714/20089439
香港有道歉法保護
屌 話哂都大學生點同毅進克警
加油 多謝有份出力嘅兄弟
不過IMHO 右邊D大隻D好似會比較好
你地個諗法夠唔係個個咁諗啦

你認同=個個咁諗

人地異議=唔係個個咁諗/分化/五毛
D字*
做得好,民心回歸
feel到中間派偏返我地呢邊
多謝大家
真心好欣賞大家
有咩需要出聲
雖然我要番工, 但會盡力幫手!!! 加油!
香港出您地呢班人
真係唔知前生做左咩好事!

淚水不自覺湧出
多謝您地!真係好多謝!
Pish
出緊嚟
見到班年輕人咁樣真係好撚心痛
仆街政府
面對厚顏777
真係樣樣嘢都要試吓
辛苦大家
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞