「道歉運動」對唔住,阻到你,真係好對唔住。

709 回覆
5594 Like 66 Dislike
其實係咪可以考慮下

學下日本人咁全體/搵幾十人企出來拍片道歉?
一齊排排企,然後90度躹躬講:對唔住,我地阻到你!

有時放下身段人地反而容易接受
唔係個個都受硬唔受軟
睇到大家發自內心既誠懇道歉 點都感染到一部份人
香港病咗呀 你都唔好冷處理啦
唔洗道歉 示威者無做錯 係班人無出力為個社會 坐享其成 最多講句唔好意思 用行為表示就得 對手冷處理 甘就轉軟攻 派傳單或者靜坐抗議(人數要多)囉
幾時行動,有意參與
人地日本公司加價都無錯,一樣照企出來道歉

道歉既作用唔係一定話認錯
都可以係放下身段
以比較柔軟手段去令對方更易包容
而家個感覺係 (你地覺得自己做錯左 )我覺得要輓回形象 係用行動去證明 唔係放低身段 去令原本支持嘅人失望 顧忌果班原本就唔care政治嘅C9呀叔嘅感受 而家係向政府示威 要堅持立場
對唔住 大家都係想香港好
其實依家即係好似淋病咁啫
歉已道,但依然不撤回
道出「道歉黎有撚用咩」既官僚感覺
政府想我地行動升級,以民制民

另外,政客道歉,從來都係為左爭取民眾支持,而唔係因爲做錯野,今次政府不停講為做得不足致歉,佢哋一直唔覺得推送中係做錯!

所以我地道歉都係因為做得唔夠好而致歉而唔係因爲抗爭致歉。主要都係爭取更多市民支持,延續抗爭壽命!
印成堆放入信箱!
Push
道歉對象我反而傾向中立個派,佢地唔想得失任何人同利益
要佢地接納到走出來咁多不合作運動係其中一樣好重要既野

我同意做任何手段總會得失任何一方面人既支持
問題係政府回避 不正視市民聲音
建制亦開始宣傳反擊
除左一般文宣攻勢(呢一方面個人覺得好有成效)
勇武派都令到政府改變左態度 本身係好事
但係冇人諗過政府同狗直接冷處理 令到大家冇左個可以攻擊既弱點
Yes 但有冇得要白色而個圖 黃色嘅字 我驚廢佬睇唔明黃色 白色內容字又太多 廢佬又冇耐心睇

關鍵字眼要大隻啲sharp 啲
冇錯, 天琦當年拎到六萬幾票, 個人認為街站義工既形象好, 有禮貌, 係加咗好多分。

香港人係有啲潔癖, 而呢樣野藍絲係唔會做。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞