超正淘寶酸辣粉+酸菜魚味粉絲

116 回覆
30 Like 128 Dislike
返大陸最開心就係可以去超市買酸辣粉 真係好正 同街買嘅無乜分別

可惜係香港一直都無得買 自己又極少會上深圳 所以之前就諗到上淘寶淘酸辣粉!

上淘寶search就會見到勁多選擇 最後揀左個好似比較有信譽嘅牌子「白家」

佢有好多款式 有d係薯粉 有d係粉絲 味都有好幾種

之前雙十一/雙十二淘就有好多set裝 可以一次過試晒唔同款 除左基本嘅酸辣粉 仲極力推薦酸菜魚味粉絲 d朋友試過都話好正

附上參考圖片兩張:

企開啲啦 大陸閪
食撚死人架
有冇煮左既圖睇下
有d 想試
白家陳記 我都有係淘寶買
勁好味
螺獅粉完勝
勁好味

煮果款
有無圖
企開啲啦 大陸閪

你唔好用大陸製造嘅野呀
企開啲啦 大陸閪

你唔好用大陸製造嘅野呀

大陸製造嘈乜春
酸辣粉好正
有冇煮左既圖睇下
有d 想試

有 不過影得好求其...

依個係薯粉 但唔記得邊款:

依個係酸菜魚味粉絲:

其實仲食過好幾款 不過影出黎都係紅色:
勁好味

你淘開邊款?其實佢係咪算大陸嘅大牌子?
螺獅粉完勝

有無介紹?
好似幾好味幾大碗 但大陸淘寶野唔多敢食
白家陳記真心好食
不過想知粉絲好食d定薯粉好食d
利申食開薯粉 想試粉絲

粉絲就方便 可以焗就食得
薯粉就要煮先夠淋

我本身鍾意食薯粉多過粉絲 但如果依個酸辣粉黎講 兩款都差唔多 你食開咩味? 係大陸買定係淘寶呀?
如果想淘嘅話 記住search返白家陳記間官方舖 感覺上安全d
呢個真係同有冇用大陸製造既嘢冇關係

樓主你係主動去食呢啲嘢
我地係被逼
咩價錢
有冇煮左既圖睇下
有d 想試

有 不過影得好求其...

依個係薯粉 但唔記得邊款:

依個係酸菜魚味粉絲:

其實仲食過好幾款 不過影出黎都係紅色:

最下係邊隻 有無link

綜合裝方便粉絲:

复制这条信息,打开👉手机淘宝👈即可看到【白家陈记综合五连包酸辣粉 混合5口味方便粉丝方便面速食541g*2提】¥jTuijgzpmF¥http://c.b2wv.com/h.dkC0hX?cv=jTuijgzpmF&sm=b8e1b2

有set:

复制这条信息,打开👉手机淘宝👈即可看到【白家陈记酸辣粉四喜临门组合正宗四川粉条粉丝速食螺蛳粉包邮】¥0ihxjgCLSS¥http://c.b2wp.com/h.dkx75M?cv=0ihxjgCLSS&sm=f0b232
呢個真係同有冇用大陸製造既嘢冇關係

樓主你係主動去食呢啲嘢
我地係被逼

我開個post都唔係逼你食啦 有興趣嘅人咪試下囉
依到都大把人會上淘寶淘野啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞