【文宣緊急做野!】致年青人嗰條片喺建制page長輩group大肆瘋傳緊 嚴重離間父母子女之間關係 妖魔化年青人同依場運動

328 回覆
316 Like 3 Dislike
第一件事 入去原po比個負評 反cup番d正評先!
要比人知佢不代表連登!
Push
可以強力恥笑佢地
之前就話個個後生帶晒口罩
而家出晒樣拍片又信真係真既後生仔
信既人智商都好低
致年青人:你哋無上街嘅父母根本無愛過你
https://lih.kg/1246598

其實真係好鬼,片入面條友出哂真樣,冇遮冇掩,咁佢都隨時準備好用真身回應啦。但條片出左街之後就刪左原片,冇哂聲氣,亦冇識佢既人出黎同佢做證或澄清,呢個人係咪香港人都唔知。一般喺香港生活既人拍左條短時間內流傳甚廣既片,點都有中小學同學之類上fb、連登講下佢個人背景,而家佢資料難搵過黑警,除非一開始就打算隱藏身分(但又連口罩都唔戴

Btw對外回應時支持冷處理
等睇抄車真係豬隊友

豬隊友係醒嘅話就拍多條片話自己係高級黑
留意到政府同TVB不停想分化年輕人同老一輩既人,大家係時候諗諗計反擊
https://lih.kg/1253351
呢段片搞緊分化
如果仲話不割席
姐係支持分化
你出黎搞笑?
你同佢講:
居然你會信?
班fd啲父母都收到呢條片。
但係佢哋父母同佢哋講呢條片好假囉
好心劇本寫好啲啦
仲有個表情就知乜事
係咪收咗錢拍㗎咋?
但應該可以呃到啲人嘅
到真係有人講出口,又要懶潔癖
最重要係大家要親自直接回應
而且要睇你長軰係咩類型

如果係情感型, 轉發條片比你嘅時候都應該有情緒波動 >> 應該動之以情
回應方向例如:
1. 從來任何政治分歧都冇令我否定你(長軰/大家)對我嘅愛, 而我都從來沒有因為任何政治分歧而減少對親人嘅xxxxx
2. 從你(長軰/大家)尊重我嘅政治取向開始, 我更感受到你(長軰/大家)嘅愛, 同遊唔遊行無關

如果係半道理或權威型, 轉發條片比你嘅時候都應該係想睇你認唔認同 >> 應該反問番佢
回應方向例如:
1. 你(/大家)覺得我認同? 你(/大家)認同我地之間嘅關係只係咁脆弱?
2. 一段片就可以離間我地之間嘅感情?
3. 條片明顯係有心人想分化父母同青年, 我唔認同 無上街嘅父母根本無愛過我, 我無被分化成功, 希望你(/大家)都無
其實點解一定要否定佢?
真係天下無不是之父母?
或者同佢講,今時今日點會有人唔戴口罩拍片?
變咗邊個唔戴口罩就係鬼?
好撚老套呀
你知唔知自己講緊乜嘢啊?
講緊拍片喎唔係現場喎清
使唔使一見到口罩兩個字就上晒頭咁樣?
佢連現場都唔响度,拍片9up,驚乜撚
如果佢父母真係仆街,我係佢,一定會想更加多人認得,攬炒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞