smt $88 plan vs cmhk $88 plan

54 回覆
0 Like 0 Dislike
cmhk 係 穩定地慢
睇YouTube一般都要load 10秒倒,仲要唔係高清

其實384kbps= 50KB/s左右 你想有幾快

我想知既係邊個好啲
因為冇用過smt
追post啲人話smt唔錯

我老豆用smt 每日周圍走 都話收得好
但以前用cmhk話收得好差

都係384 plan?

係呀
smt
用緊cmhk, 坐地鐵綠線大部分時間收唔到
紅線就冇咩事

我之前用CMHK坐地鐵個個站都收得好好喎,不過上唔到網咋嘛

sad but true
用緊cmhk 坐地鐵收唔係幾到信度 多人果時完全收唔到 出街睇片360p先順
用緊cmhk 坐地鐵收唔係幾到信度 多人果時完全收唔到 出街睇片360p先順

CMHK地鐵係收得差, SMT地鐵好得好
CMHK

油麻地,旺角,太子 三個太空站,收到訊號都load空氣

由3G用到依家4G,感覺依家3G勁慢,好依上唔到網咁,一跌落3G就想死

如果唔係68咁平,轉台轉左十世
兩個都用緊smt穩過cmhk
cmhk垃撚圾
利申用緊
smt
用緊cmhk, 坐地鐵綠線大部分時間收唔到
紅線就冇咩事
CMHK

油麻地,旺角,太子 三個太空站,收到訊號都load空氣

由3G用到依家4G,感覺依家3G勁慢,好依上唔到網咁,一跌落3G就想死

如果唔係68咁平,轉台轉左十世

CMHK 3G以家仲係咪用csl網絡?
我2個都試過,最後都係用smt

點解

smt可以睇到youtube 360
cmhk就收唔收到都成問題
https://www.newmobilelife.com/2017/02/21/hkbn-new-mobile-plan/

HKBN 唔知伏唔伏
寫明5GB 之後最高不多於192kbps
CMHK收唔到4G 就完了
佢個3G租返黎有=冇
狗也不屌cmhk 利申用緊 4月轉hkbn
smt完約,佢offer 4g double速度無限上網
係咪都係伏?
已轉3 21mbps 5gb
用開 中國移動 80蚊(包隧道費)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞