CCTVB今次真係正式同政府割席?

579 回覆
8550 Like 69 Dislike
一間傳媒機構係要不偏不倚咁報導
CCTVB只係做返傳媒要做嘅野姐
佢根本冇洗白 CCTVB之前做過嘅野我地仍要記住
因為林奠應該好快收皮?唔需要俾面?
By 梁唯烈(反送中) 巴打

頭先落街食飯,見到成班廢老圍住部電視機係度睇83台,講到口沫橫飛
突然83台TVB採訪一個的士佬,我一見到的士佬就以為班的士佬都係同班藍絲一樣口吻點知採訪到兩個的士佬,第一個的士佬就話支持後生仔第二個的士佬就屌尻港共政府唔聽民意
而個問題就出喺第二個的士佬的採訪片段

屌柒港共漠視民意,我先前仲以為的士佬會話遊行阻佢地揾食 點知
去到呢個時候,班TVB妓者發現唔對路,即係剪吓個畫面

之後TVB妓者即刻補鑊,問番句有冇影響到你?(其實TVB妓者問佢之前,個司機仲講咗句天怒人怨,不過TVB妓者冇打個字幕出來

其實的士佬之前塞咗陣,點都會有少少燥,我都理解到對佢的影響,但我相信佢口中的影響絕對唔係示威的後生仔,而係呢個漠視民意的正苦
去到片尾,個司機講完影響,其實仲有野想講,不過TVB妓者已經達到佢地的目的,就係引導大眾相信遊行對大眾的生計有影響
當然,餐廳班廢老都自動無視咗的士佬講的前半段,一聽到個司機話影響生計,即刻異口同聲話遊行阻生計云云
我係度呼籲各位,見到TVB的記者一定要大大力屌柒佢地,班仆街一直係港共的文宣部,明明平時燥底的士佬都支持遊行,TVB妓者仲要透過呢種低劣的小伎倆去誤導大眾,令大眾認為遊行影響生計,阻礙經濟發展
最後,放條link喺度俾大家品評吓http://news.tvb.com/local/5d0c50e0e60383ca45d32c75/%E7%A4%BA%E5%A8%81%E8%80%85%E4%B8%80%E5%BA%A6%E4%BD%94%E6%93%9A%E9%87%91%E9%90%98%E5%A4%8F%E6%85%A4%E9%81%93%E6%9D%B1%E8%A5%BF%E8%A1%8C%E7%B7%9A-%E9%83%A8%E5%88%86%E8%BB%8A%E8%BC%9B%E5%8F%97%E9%98%BB
比錯負評,sor
之前做得太明顯
而家就陰啲陰啲
唔好中計
今晚就報另一樣野咖啦,留名睇照肺對話
阿叔的內心,其實好火滾
「拿,我讀得書少,唔代表智商低呀

果日已經比人屠殺咁款架啦
星期日都可以都淨係遊行
仲講咩訴求,做文明人
比足面你政府架啦
敬酒唔飲飲罰酒

d細路幾慘呀
明知出到去d差佬個個full gear呀
會比人拉呀 打9勁呀
都係圍下佔下 叫口號 掟垃圾咋

人地好聲好氣同你講你又唔應人
應咗又回埋d垃圾比人

淨係圍政府同塞下馬路代表乜呀?
人地擺明係唔撚妥你個政府囉
唔係同香港市民過唔去囉
唔好諗住將個波拋比香港市民呀
你立果條法,差佬打人,關我地撚事呀?
無野搵野黎搞

你個政府唔搞我地,我地咪唔洗塞車囉
屌你老母做人肉錄音機
比阿叔我後生果陣
打柒曬佢地老母好耐啦
唉教到d細路咁斯文有時都係錯」
可唔可以CUT段野出黎傳
各大廣告商已做野
訪問的士佬以為可以有撐政府聲音,點知都係冇
大家睇咗個post先打飛機吧

[TVB新聞部死全家]TVB新聞透過剪輯令觀眾認為社會反遊行
https://lih.kg/1247330
Live未cut到啫 之後cut到變相反
我覺得只係佢搵唔到個人係反對 焗住要播
可能要搵一個唔支持既人仲難
睇埋今晚先講啦
剪唔撚切片咋
想問下點睇到
Dc9
佢擺明軟攻勢
睇定啲先 可能只係想洗底
頭先一路睇心諗咩事 點解會播呢啲既 真係反了
的士狗經歷咁多次都知影響唔到佢地生意手啦
的士佬: 天怒人怨
反了反了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞