[文宣] 電影《脫歐:無理之戰》教晒我哋點贏民意

378 回覆
855 Like 3 Dislike
高汁,推

可唔可以做反次主動呀!?共匪統戰下我地既底線真係只有係咁退!?香港時日冇多啦可唔可以好好利用今次既民憤,剩餘既民意!?

假如現另設deadline 於7.1/G20前林奠不必下台但需與人民合組過渡政府向市民負責,為香港人落實雙普選,並於下屆立會選舉實現!方案以公投確立民意基礎。係咪好似更加實際?呢d權利係基本法賦予我地既權利黎架屌你老母!係好似有d離地錯重點,但民意係我地度,新抗爭模式好似比雨革有效,大和解,民憤,侵侵,G20,《香港人權與民主法案》等所有好牌係我地香港人手中!係咪應該好好加以利用新既方式逼使港共屈服!?50年不變已經過左就快一半!唔通你覺得剩反10年中共又會突然俾你普選?今次機會係非常難得!

克警濫權問題上都只屬香港事務,外國其實好難幫到香港,與送中議題性質唔同。如果7.1前改命題為追求民主普世價値,各政黨及外國勢力係咪更加出師有名!?係咪可以拎住百萬民意逼政府對話讓步食住上呀?如果不定期夢遊本土主力平反保義士,隔週民陣和理非遊行,不合作則主力爭取更宏觀既普世價值及社會制度,keep住令港共內部緊張又得唔得?

【繼續吹】我地只係步緊黃背心後塵!!
https://lih.kg/1243981
Sorry ,借位一用

大家應該由問題根源去思考,與其一樣樣去反對政府D賣港政策,點解唔用真普選趕走曬班賣港賊,必須要令更多人知問題根源核心,個個支持真普選!!!

一日無真普選,建制派,港共政權賣港賊一車車補上,要徹底趕走賣港賊,只有真普選!!!

[請廣傳]香港只有真普選先可以趕走港共政府同建制派賣港賊!
https://lih.kg/1251736
先推。

置身post-truth politics 既時代,我對自己身為連登仔同香港人感到驕傲。
係 呢d 片,講乜都信

理性分析已經無市場, 人數已經飽和左, 要轉攻情感戰
你啱, 要慢慢滲透,逃避現實既港豬
push
可唔可以用啲假設性字眼俾啲中立師奶睇?

例如:
送中條例通過後,日本極有可能取消香港免簽證
美國高機會視香港為中國之一,化妝品,奶粉加收關稅
我都想講活係post-truth politics 世代入邊
所有野只係利益主導,真相只會越辯越模糊
係呢個禮崩樂壞嘅時代,真相同理性真係唔再重要
好樂見大家開始識玩文宣,認清左遊戲規則

而且今次都明顯比雨革同魚蛋真係進步左
今次對大家黎講只係一個起點
講到口臭都要講,孫文都玩左十一次先搞得掂
所以大家唔好見近排民氣有啲散就跟住散
我唔係階段勝勝利撚澄清返
因為其實我地訴求一項都未爭取到
衣家要係文宣著手去鞏固返個士氣

革命尚未成功,香港人加油
推!
有冇人讀hku個social data science/UST quantitative Social Analysis可以幫下手
宗教果邊要靠聖詠派
唔好意思,借個位黎擺下,希望更多人見到
https://lihkg.com/thread/1251015/page/1

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞