識人讀時裝的入嚟!! 登記做功能界別(紡織及製衣)選民!!!

675 回覆
2695 Like 4 Dislike
淨係讀過時裝系都可以?
(ii) Any persons (1) who have not less than 2 years of textile and apparel or related professional experience or not less than 1 year of textile and apparel or related professional experience after graduation and (2) who hold Honours degree or higher diploma approved by the Institution;

讀完仲要有相關工作經驗
either 兩年相關工作經驗 or 畢業後一年相關工作經驗
Good!
其實可能要搞工會先
讀完但無相關工作經驗。。。即係game over
Push
唔可以唔推,p牌盡推
push
梗係四年先入一次會,唔使年年畀錢
push

落力推!!!
大家打仗都想贏,咁填錯表又點贏呢?

其實有好多人本身係屬於「區議會(第二)」呢個功能界別,想轉組,唔係一嚟就填REO-41㗎..

所以想入功能組別,除咗合資格,仲要填啱form!

想知填咩表,步驟唔複雜㗎,如下:

1。去 www.voterinfo.gov.hk check吓功能組別係咩。

2。如果係「區議會(第二)」,咁就填REO-43(https://www.reo.gov.hk/pdf/form/REO-43(C).pdf)轉功能組別。

3。如果好奇怪地,功能組別乜都唔係,咁就要填REO-41(https://www.reo.gov.hk/pdf/form/REO-41(C).pdf)全新咁登記功能組別。

4。如果連地區選民都未係,就填REO-01 + REO-43,一齊寄!

🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻
拜托大家,想贏,就做啱佢!
原文如圖,大家睇完第一段話填REO-41就算𨳊數.. 唔睇埋下面嗰一大段(紅圈)!
再入會的時候
HKITA有權追收過去的會費
仲要計埋五年一次的選委選舉
PUSH 番上去啊!
繼續推
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞