有冇人答到呢兩條問題?

334 回覆
1440 Like 14 Dislike
大大力推!
push
有冇諗過星期日示威人數減少既話 影響力會大打折扣
只能多/平 不能少 要大大力宣傳同不合作運動
持久戰對我地係好不利
要點做?
推啊!
push
Push
其實我覺得林鄭岩岩個記者會用佢自己原臉皮 厚顏無恥地立左自己係不敗之地

我地個4大訴求+佢落台(我個人立場覺得佢落唔落台都唔係重點 個人覺得呢個唔係我訴求) 佢已經用佢厚臉皮擋撚曬
佢有個loop:
1)全面撤回> 777: 我講左唔會再重啟 下年立法會年度完前無人提就自然會 條例失效

2)釋放義士> 777: (關我撚事 x1)(唔會放) 有咩罪? 香港有完善司法制度 等官判

3)平反暴動定性> 777: 同犬局長一樣立場 大部分人都係和平理性 和平人士唔係暴徒
(印象中佢仲話例個d要問反法律人士 (關我撚事 x2) 太嬲唔知係咪記錯左)

4) 追究犬濫權> 777: (關我撚事 x3) 你有證據咪搵相關機構囉

5) 落唔落台 > 777:我仲有3年會盡心盡力服務市民 (我唔撚落啊吹啊?) (我唔係民選特首 洗撚理你?)

6) 講對唔住> 777: 拿我已經企出黎同你講對唔住啦 你仲想我點 我就唔撚落台架喇

所以佢根本厚臉皮到呢5個訴求係入唔到佢

但當我地成功loop
再加埋佢厚臉皮個loop

其實民心一定好快散 好多偏中立派 老豆老母 公司老細 嘉年華人士 前政治冷感人士 始終堅持唔到咁耐 反而一耐佢地就會覺得我地無野搵野黎搞

如果一拖得耐 一定會有人諗:
「唉 人地都話會失效啦 點解仲要咁執著字眼」
「唉 人地都話大部分人唔係暴民啦 」

所以我覺得第一步先要文宣個邊堅定地同人地講點解我地接受唔到
1) 撤回字眼> 200萬人上街 你都夠膽繼續字眼上偷龍轉鳳都得?講真, 一個民意咁低ge政府,我憑咩相信你? 又得把口?
>撤回呢個字係咪咁難? 點解要拖 咩居心?

2) 釋放義士> 不割 個5個學生都係和平人士黎 全部人都係自發參與和平集會
>有衝突都係因為政府唔聽民意在先
> 武力咁唔對等都比人拉反去當暴徒?
> 有個仲要係係醫院比人拉啊 (拉埋ha落水)

3) 平反暴動定性
> 同(2) 一樣 唔係得少部分人暴徒啊

4) 追究犬濫權
>我地和理非 投訴警犬
> 文宣 宣傳監警會入面都係犬

5) 落唔落台
>官員問責制真係有用?
點解明明有更簡單直接方法都要推呢個修例?
官員係咪真係有同台灣傾過?
其實呢條例最大得益者係邊個?
> 真普選好處 (襯依家大部分政府冷感人都行出黎宣傳埋)

同時
和理非: 監察監警會 ,屌HA出賣病人私隱
民主派: provide information (e.g..法律)個叫人做選民,針對HA;監警會;問責制。

勇武: 我無貨。。。唔知衝邊好 前線有d迷茫
衝立法會: 無會衝唔衝好?
衝禮賓: 好難衝 +人地又咁撚厚臉皮

希望大家推同時認真諗下意見
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞