作為一個舊生,我絕不接受校長因為林鄭而畀人抹黑

426 回覆
1894 Like 10 Dislike
學校會無立場??
班狗有無立場啊
作為教育工作者係要引導學生思考
而唔係講自己立場比人跟
想走堂就出聲啦
中學罷課不罷教好出奇?
Push
抹黑?
我有邊句係作出來
佢管理底下既學校好好,當年唔係因為一班校長老師教我做人,我都唔知自己而家似咩。

利申:由中一打架記大過,去到原校AL入三大

請會員 肥貓學跳舞 正面回應其有關三毛身份的言論,並為誣蔑鄧振強校長致歉
https://lih.kg/1238962

請以此cm, 回複每一個個攻擊校長嘅reply,等大家知道真相

不嬲學校係冇立場只係愈黎愈多學校紅化左,咪撚on9啦
學校冇立場,但係成班老師同校長去69/612同616咋嘛,學校係冇立場架喎
唔好將學校有立場當係理所當然
好似依家嘅人覺得媒體有立場係正常咁
屌你 常見唔撚等於正常啊

佢有立場會影響曬咁多學生
佢地淨係識跟學校戈套 俾人洗腦

真正好嘅學校唔係衝出黎話自己係黃
而係將真相講俾學生知 教學生用腦自己思考
呢個係通識教育嘅原意 亦係教育嘅本質
批評思考好重要
聽佢班人講
點解唔俾班學生有機會參加學運
雨革好暴力咩
佢地成班大中華膠
64都係為左俾你地認為自己係支那人先講渣
好撚啱,唔親共就要大大聲罷課?
作為一個教育工作者,唔應該慫恿自己嘅學生罷課
但係佢冇唔批准人罷課喎
舊生, 一間好學校,好老師
樓主分化撚!
亂打自己人
吃屎吧
今次必輸!
幾時有唔比?班老師知道我地去雨革重叫我地小心啲校長去埋現場
偽你老母咩
係親就當無事繼續上堂/表明唔支持罷課啦
個時大家仲係中學雞唔係個個清楚發生咩事
佢話返比我地知成件事係點有錯咩?
我都係舊生 點解會岀左你呢啲撚樣架
校長有去
由呢句睇得出你唔撚係讀呢間

邊個話校長唔俾佢地參加
佢直頭自己都有參加
仲俾學校成立政治關注組
俾機會佢地係早會同全校宣傳
又俾佢地校內派傳單
雨革佢自己都有去嫁
仲叫在場學生出左事去搵佢
你冇撚野嘛?
其實好簡單去處理

出多次聲明就得

因為唔係個post咁簡單
我未睇到個post已經見到有傳媒
好似係cctvb定rthk
幫阿校長斷章取義咗
學生唔識自己學習
下下都要人教??
學運價值就是由運動中有所啟發

Kslo背後唔親共?
唔通反共
簡直笑話

成班標題黨睇都唔睇就屌咗先
分你老母咩,屌鳩班標題黨同幫校長正名都叫分化?
校長係客觀地引述番林鄭講既話,
俾人曲解為佢自己講,
幫佢澄清番有問題?
其實就冇講過唔俾出佢只係講作為中學生要獨立思考,自己作出評估之後,自己考慮出唔出

當年雨革個陣,校長同好多老師講過,如果發生咩事都可以聯絡作地,作地會幫手解決。
叫我地自己決定=大中華膠?
講64又屌唔講64又屌,真係好撚on9,每年講係因為每年都有中一,想作地了解件事阿撚樣
唔撚想同你講野同你講野智商真係會下降
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞