當面以粗口怒罵林鄭「X你老味」係女議員

221 回覆
699 Like 8 Dislike
Chi Chuen Ray Chan
1 hr ·
我知邊個保皇黨對住林鄭講「X你老味」,竟然係女議員

https://www.facebook.com/slowbeat/posts/10156029100597553
鼠王芬
女仔人家咁粗口
我就唔信,奶共狗不屌奶共狗是常識。
根本無當林鄭係自己人
孽瘤算企得前,日日見報
下屆最傷係佢
就算係真都好正常,
林鄭成日擺班建制上台,
都冇當過佢地係自己友
一係就元秋 一係就老鼠
有無來龍去脈
葉劉 1賠1.5
鼠王芬 1賠3
菲律賓博士 1賠5
容海恩 1賠20
麥美娟 1賠20
以上皆是 1賠100
https://hk.news.appledaily.com/local/realtime/article/20190616/59723861

引渡條例修訂掀起十級風暴,連續兩個星期有數以百萬計市民上街反惡法、倒林鄭,林鄭月娥卻堅持只暫緩不撤回,周六宣佈所謂「暫緩」決定前,中午在禮賓府密晤建制派,《蘋果》獲得兩個消息來源證實,會面期間有建制派議員當面以粗口怒罵林鄭「X你老味」,指林鄭「只暫不撤」修訂,完全無助緩和民意,直斥林鄭「救唔到大家,救唔到香港。」
昨日早上建制陣營多個議員獲邀到禮賓府,包括吳永嘉、容海恩、郭永強、梁志祥、陳健波、麥美娟等,據稱席間氣氛不算友善,當林鄭說明其「暫緩」安排後,便向一眾力撐政府的建制派,因政府決定「暫緩」而令他們因跟車太貼而連環「撞車」致歉,其中一名建制派議員聞言頓時發難,直斥林鄭離地、脫離民眾,即使「暫緩」也不能平息民意,更無助令身陷選舉困局的建制派政黨脫險,當眾在禮賓府向行政長官林鄭月娥破口大罵:「X你老味」!
知情人士形容當時氣氛「可想而知」,又透露會面期間,林鄭仍然顯得十分委屈,在眾人面前落淚,雖然使出女人「最犀利的武器」,但未能打動整體在席中人,有建制派亦委曲落淚。因為禮賓府內這幕「一罵二哭」,才有林鄭之後的記者會的「三表揚」,先後公開「感謝」建制派及「讚揚」他們,形容是政府「最強的後盾」,然而對建制派而言,林鄭的美言,如今或是「死亡之吻」。
葉劉、博士、基督徒唔似
土共一向好唔妥林鄭 曾蔭權 呢啲港英餘孽
葉劉係屋企吊林鄭老母已經吊咗兩年,排大熱好合理
賣左層樓。。
一定係教法律個個;其他唔似咁粗皮
我估元秋
講身份
得葉劉夠班明屌佢
葉劉唔似會咁出面

似元秋呢D傻西
麥美娟
好似係麥美娟
我買鼠王芬x菲律賓博士 2串3
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞